14 feb 2011

Sparta wint bij Volkegem

De Sparta supporters die afgelopen zondag drie euro hadden betaald, hebben meer dan waar voor hun geld gekregen. Woede, ontgoocheling, spanning en suspens. Kortom alle ingrediënten waren aanwezig in deze thriller. Alfred Hitchcock zou geen beter filmscenario kunnen bedenken.

Bij Sparta Geraardsbergen was Christophe Neirinckx out, hij zal er niet meer bij zijn gedurende de rest van het seizoen, ook Björn Van Steertegem was onbeschikbaar.

Volkegem, laatste in de stand, werd door Sparta met het nodige respect bekampt en werd meteen op eigen helft vastgezet zoals gevraagd door hun trainer.

De eerste mogelijkheid volgt al na tien minuten wanneer Arno Hiers een spurtje trekt op links, in de rechthoek wordt hij gehaakt maar de scheidsrechter ziet er geen penalty in.
Op de 17’ minuut is Sparta er alweer dichtbij, Jonas D’Haenens drukt af met links maar de Volkegemse goalie pareert schitterend.
Vervolgens gebeurt het onvermijdelijke, de eerste kans voor de thuisclub is meteen raak, een aanval rechts wordt fraai afgerond (1-0). Een koude douche voor Sparta.

Aan goede wil is er ditmaal bij Sparta geen gebrek want wat er nu volgt is een festival van corners met talrijke kansen tot gevolg. Maar doelpunten maken lukt niet ofwel zit de timing fout juist, ofwel staan de blauwe pionnen niet op de goede plaats. Alsof alle ellende nog niet compleet is, is ook de tweede aanval van Volkegem succesvol, een misverstand in onze defensie wordt koud afgestraft. Met een 2-0 achterstand moet Sparta bijgevolg de rust in.

Na de koffie voert de Sparta trainer meteen drie wijzigingen door in zijn basiself. Op de 55’ laait de hoop even op bij Sparta, krijgen ze een strafschop na een duwfout op Kris D’Hose. Spijtig genoeg mist David De Troyer vanop elf meter.

Sparta gaat verder waar het is gebleven en eist meteen weer balbezit op, eindelijk loont de inzet, Arno bedient Bart De Vos die niet twijfelt (2-1).

Sparta Geraardsbergen gaat nu op zoek naar de gelijkmaker maar de ontnuchtering volgt alweer tien minuten later wanneer de scheidsrechter naar de stip wijst voor Volkegem. Doelman Kenneth moet lijdzaam toezien hoe de 3-1 naast hem verdwijnt. De tijd tikt nu rustig weg in het voordeel van Volkegem, maar met nog vijf minuten spelen zorgt David De Troyer voor de aansluitingstreffer(3-2).

Pijnlijk puntenverlies lijkt nu dichtbij maar plots gaan de Volkegem spelers twijfelen, de Sparta boys droppen nu elke bal in de zone van de waarheid.
Eindelijk werpt de tomeloze inzet van Sparta vruchten af met een knap afstandsschot zorgt Jonas Dhaenens zelf nog voor de gelijkmaker.

Iedereen verzoende zich al met een billijke puntendeling maar het mirakel moest nog geschieden, een ultieme slotaanval van Sparta brengt de bal bij David De Troyer die aan de verste paal alsnog Sparta de drie punten schenkt. Immense ontgoocheling bij Volkegem, dolle vreugde bij al wie Sparta een warm hart toedraagt.

Sparta mildert de kloof met Elene tot vijf punten en ontvangt volgende week in eigen huis de buren van Deftinge.
De reserven speelden 2-2 gelijk thuis tegen Denderhoutem, zij trekken volgende week eveneens naar Deftinge.

 

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background