21 mrt 2011

Sparta wint bij Petegem

De jongens van trainer Geert Willems hebben de wedstrijd tegen Petegem makkelijk tot een goed einde gebracht.
Na enkele pittige trainingen in de aanloop naar deze wedstrijd was de focus er nu wel bij Sparta. Sparta vatte onmiddellijk de koe bij de horens en zette Petegem meteen vast op eigen helft. Al na 7’ stuurt Ingmar De Roeck de goed gevolgde Andy Segers het straatje in maar het schot van Andy gaat hoog over. Sparta tikt in de openingsfase behoorlijk rond en zoekt de opening via de flanken. Deze tacktiek wordt beloond in de 23’, hoge pressing van Fredje De Pelsmaeker leidt tot de 0-1. Petegem dreigt een paar keer maar tot zuivere kansen komen de lokalen niet. Het is dan al duidelijk dat wanneer Sparta nogmaals kon scoren de moraal bij de tegenstrevers een serieuze deuk zou krijgen.

Vlak na de koffie is de eerste mogelijkheid voor spits Laurent Neufkens maar hij wordt verrast door de thuisdoelman. Het verlossende doelpunt komt er in minuut 56, een voorzet van David De Troyer wordt heerlijk afgerond door Bart De Vos. Tien minuten later is Bart De Vos de aangever van dienst en zorgt Laurent Neufkens voor de fraaie afwerking. In de slotfase pikt ook nog Andy Segers zijn doelpuntje mee.

Een al bij al logische overwinning voor Sparta Geraardsbergen. Volgende week staat er een thuiswedstrijd tegen FC Velzeke op het programma. Aftrap om 15 uur aan het Goeferdingeplein.

De reserven wonnen hun wedstrijd met 5-0 forfait cijfers, daar tegenstander Herzele niet kan opdagen.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background