4 apr 2011

Sparta G’bergen won bij Oudenhove

Onder een fraai lentezonnetje en aan de vooravond van Vlaanderens mooiste stond Sparta voor de lastige verplaatsing richting EC Oudenhove.

Jonas Dhaenens zat een gele schorsingsdag uit zodat trainer Geert Willems enkele pionnen moest herschikken.

De openingsfase zag er veelbelovend uit want het spel ging goed over en weer. Sparta stak zijn neus een eerste keer aan het venster met een schot van Fredje De Pelsemaeker. Doelman Eggermont duwde over met de vingertoppen.

De thuisploeg reageerde maar het voorzet schot wordt door doelman De Clercq in hoekschop geduwd.

Halverwege de eerste periode kwam Sparta op voorsprong. Het strakke afstandsschot van Bart De Vos belandde, via het lichaam van Fredje De Pelsemaeker, voorbij de vebaasde doelman van Oudenhove in doel.

Massaal protest bij de lokalen wegens vermeend handspel veranderde echter niets aan de situatie.

De thuisploeg kreeg tijdens de pauze een donderpreek en namen ook het initiatief in het begin van de tweede periode.

Hun inzet loonde, want de gelijkmaker via Van Der Perren kwam er na 51’.

De bezoekers bleven niet bij de pakken zitten en kwamen in minuut 63’ opnieuw op voorsprong via Bart De Vos die een hoekschop rechtstreeks in doel deed verdwijnen.

In de slotfase kreeg Sparta noch een strafschop, maar Laurent Neufkens miste de opgelegde kans zodat het nog bibberen werd in de slotfase.

Oudenhove dreigde nog een paar keer op een stilstaande fase maar kapitein Joris Coessens leidde zijn armada veilig naar het slotsignaal. Het ticket voor de eindronde is zo goed als een feit.

De reserven verloren van Eendracht Moerbeke. Volgende week ontvangt het eerste elftal FC Brakel. Opgelet de aftrap is opnieuw op zaterdagnamiddag om 16u.

 

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background