fbpx
8 jun 2019

Skoda Challenge triathlon in Geraardsbergen

Na een geslaagde tweede editie kijkt men in Geraardsbergen op zondag 16 juni uit naar de derde Skoda Challenge.

Na een geslaagde tweede editie kijkt men in Geraardsbergen op zondag 16 juni uit naar de derde Skoda Challenge.

Sportievelingen van over de hele wereld komen volgend weekend naar Geraardsbergen afgezakt. Momenteel staat de teller op 740 inschrijvingen uit 22 verschillende landen. Dit jaar wordt tijdens de Challenge wedstrijd ook het Belgisch Kampioenschap Triatlon middellange afstand georganiseerd.

De hoofdrace op zondag start in het Provinciaal De Gavers met een zwemparcours van 1,9 km. Vervolgens springen de atleten op de fiets voor een rit van 90 km. Het fietsparcours is een mix van glooiende wegen door rustig landelijk gebieden en echte Vlaamse heuvels. Het 21 km lange loopparcours brengt de atleten terug naar het stadscentrum van Geraardsbergen waar ze omringd worden door oude historische gebouwen.

Op zaterdag 15 juni worden opnieuw verschillende deelevenementen georganiseerd zoals de Challenge Woman Run, Challenge Swim en 3 uur de Muur.

De race trekt jaarlijks heel wat bekende en internationale triatleten aan. Vorig jaar won Pieter Heemeryck in eigen land voor Dylan McNeice en Evert Scheltinga. Zal hij ook dit jaar opnieuw de titel in de wacht slepen ? Bij de vrouwen is het uitkijken naar de komst van Katrien Verstuft, Eva Wutti en de winnares van de eerste editie Tine Deckers.

Meer info: info@challenge-geraardsbergen.be , 054/43.51.49, of www.challenge-geraardsbergen.be

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


NU OP DE RADIO

Titel

Artiest

Background