3 apr 2005

Silaba Zelzate – Wezenvrienden

Silaba Zelzate- Wezenvrienden 81-82

De uitwedstrijd op Zelzate was voor Wezenvrienden een weerzien met coach Filip Vander Putten. Filip een oud wees, is na enkele jaren coaching in Melle Vogelhoek dit seizoen de trainer van de Sidmarjongens. Filip kon maar beroep doen op zes spelers waaronder hun voorzitter Dirk Van Hoven die terug zijn pantoffels uitgehaald had.
Bij de Muurjongens was iedereen present en voor zekerheid van deelname aan de play-offs diende de wedstrijd absoluut gewonnen worden.
Coach Vanderputten startte met Johan Jooris, Van Belleghem, Trouvé, De Schepper en Troch.
Slechts één reservespeler bij de Zelzatejongens.
Bij Wezenvrienden mochten Koen Romeyns, Bram Denie, Ruben ‘t Kindt, Arnold Derouck en Eddy Somers opdraven. Mario De Wandel terug uit schorsing was terug van de partij bij Wezenvrienden.
Na de gewonnen springbal door Somers werd Arnold Derouck gelanceerd door Koen Romeyns en de wezen leidden al na vijf seconden 0-2. Een driepunter langs de overzijde door Trouvé en gelukte shots van Van Belleghem en Jooris zorgden voor een 9-4 tussenstand op de bordjes na drie minuten. Eddy Somers werd heel vroeg vervangen en Geert Desmet kwam hem vervangen. Vier punten van Koen Romeyns en een gelukte shot van Desmet zetten een 11-10 tussenstand op het scorebord na vijf minuten. De thuisploeg duwde via driepunters en inside bewegingen verder uit tot 20-12 op één minuut van het afsluiten van het eerste quarter en dit via Jooris, Troch en De Schepper. De Wezen leken te worden afgeslacht maar één minuut later stonden de bordjes echter in evenwicht. Daarvoor zorgden De Smet, De Rouck, ‘t Kindt en Bram Denie op de buzzer van het einde van de eerste periode.

Mario De Wandel en Sem Van Belleghem kwamen in de ploeg bij de bezoekers. De wedstrijd verliep gelijkopgaand in de tweede periode en de bordjes vertoonden weinig verschil en bij het rustsignaal was de stand 39-40. Goed weerwerk van Geert Desmet en een driepunter van Van Belleghem en Uyterhaegen waren de opmerkelijkste feiten in deze periode. Bij de thuisploeg was spelverdeler Johan Jooris heer en meester en bij het rustsignaal had hij al 17 punten gescoord.

Na de rust zagen we bij de thuisploeg een heel sterk Trouvé aan het werk maar de spanning bleef te snijden en geen van beide ploegen kon afstand nemen van de tegenstrever. Het was een heel close game en elk balverlies werd door beide ploegen afgestraft. Met nog tien minuten te gaan was de stand 56-55. In de laatste periode zorgde Troch bij de grensjongens voor druk op de ketel en werd het 65-61 met nog vijf minuten te spelen.
Ruben ‘t Kindt met een driepunter, Arnold Derouck en Koen Romeyns zorgden voor een gelijke stand 68-68 op drie minuten van het einde.De thuisploeg leek de overwinning te nemen en het zwaard van damocles hing letterlijk boven de Geraardsbergse coach toen Trouvé er 75-72 van maakte op één minuut van het einde.Werkpaard Geert Desmet maakte er echter met vijf punten op rij op tien seconden van het einde 75-77 van. De thuisploeg mocht echter op de buzzer van het eindsignaal nog twee vrijworpen nemen na een fout door een Geraardsbergse speler. Dirk Van Hoven moest die taak op zich nemen en zette die ook feilloos om. Eindstand 77-77 en verlengingen van vijf minuten.

In die verlengingen liepen de Zelzatenaars uit tot 81-78 en dit via De Schepper en Troch na twee minuten. Eddy Somers en Mario Dewandel kwamen toen in de ploeg en Mario zette direct orde op zaken en maakte er 81-80 van. De volgende twee minuten werd niet meer gescoord totdat Mario Dewandel in de slotseconde van de verlenging foutief gestopt werd en hij twee vrijworpen mocht nemen. Allebei zette super Mario ze perfect om en hiermee was de overwinning binnen bij Wezenvrienden 81-82. Mario de zoveelste keer de held van de ploeg bij Wezenvrienden.

Silaba Zelzate: Jooris 30pt; Van Belleghem 5pt; Trouvé 17pt; De Schepper 13pt; Troch 14pt en Van Hoven 2pt.
Wezenvrienden: Koen Romeyns 8pt; Ruben ‘tKindt 8pt; Bram Denie 13pt; Arnold Derouck 22pt; Geert Desmet 16pt; Sem Vanbelleghem 3pt; Joris Uyterhaegen 3pt; Mario Dewandel 9pt.

Door deze overwinning zijn de wezen verzekerd van de play-offs. Een historisch moment in de geschiedenis van Wezenvrienden en wie weet welke verrassing de Oudenbergjongens daarin nog kunnen bewerkstelligen. Hun rechtstreekse concurrenten Deinze en Abo Gent wonnen ook hun wedstrijd afgelopen weekend en hierdoor blijven de wezen op de vierde plaats staan in de rangschikking. Deinze moet naar Kluisbergen en Melsele speelt tegen Abo Gent tijdens het slotweekend. Indien beide ploegen moesten verliezen komen de wezen op de tweede plaats te staan en zit een promotie naar de landelijke reeks er zelfs nog in. Komende zaterdag 9 april spelen de wezen hun laatste thuiswedstrijd voor de reguliere competitie tegen Hansbeke om 20 uur in sporthal “de kriebel”. Een match die geen enkele wezensupporter mag missen. Het belooft een groot feest te worden volgens voorzitter Dirk Labie en al een voorsmaakje van de komende play-off wedstrijden.Voor de juiste kalender hieromtrent is het nog eventjes wachten tot na de wedstrijd van komend weekend. Deze wedstrijden worden gespeeld in de week na de reguliere competitie en tijdens het weekend. Voor meer inlichtingen omtrent datum en uur zal men terecht kunnen op de website van www.wezen-vrienden.com.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background