6 apr 2009

Seizoen geëindigd in Kern Geraardsbergen

In de Minivoetbalreeks Kern Geraardsbergen zit de competitie er op. Op 20 april start de stadsbeker. Voor volgend seizoen zijn er 30 ploegen ingeschreven. Een samenvatting van het afgelopen seizoen.

1ste reeks

Real Scoormachien pakt tweede titel op rij

In de hoogste reeks volgt Real Scoormachien zichzelf op als titelhouder.
Iedereen geeft grif toe dat deze ploeg in de 2de ronde een maatje te groot was voor de tegenstanders alleen Garage Armand kon een puntje halen. De voorbije 16 wedstrijden verloren ze slecht 1 keer. De uitdaging voor voorzitter Bockstael Jonathan is proberen de dubbel te behalen zowel het Kernkampioenschap als de stadsbeker te winnen. De vice-titel is ook alweer voor The Daltons die vorig seizoen nog met gelijke punten eindigden met de kampioen. De bronzen plak gaat naar Real Knalmachien samen met het Verschil. Knalmachien is de 2de ploeg van voorzitter Bockstael, een jonge ploeg die dit seizoen 2de gerangschikte The Daltons kon verslaan en zeker een titelkandidaat is voor volgend seizoen. De succes-voorzitter zal keuzes moeten maken.
Grivadi, BTG-Team, Garage Armand en The Bulls zijn vier ploegen die een verbeten strijd moesten leveren tegen de degradatie tot op het einde van de competitie. The Bulls trokken uiteindelijk aan het kortste eind en spelen volgend seizoen in een lagere reeks. The Simpsons konden dit seizoen geen punten pakken en verdwijnen dus ook uit de hoogste reeks.

2de reeks A

De Jacky’s op de laatste speeldag

In de heen ronde legden de Jacky’s een foutloos parkoers af zelfs zonder veel tegenstand. Maar in de 2de ronde begon de motor te sputteren en moesten ze op korte tijd 2 nederlagen incasseren zodanig dat de concurrentie terug op gelijke hoogte kwam. Op de laatste speeldag konden ze de titel binnen halen door rechtstreeks concurrent De Sportingboy’s te verslaan met duidelijke 7-1 cijfers. Op een gedeelde tweede plaats vinden we United samen met ‘t Fonteintje. Deze ploegen hadden tot de laatste speeldag nog evenveel punten als de Jacky’s, om maar te zeggen hoe spannend deze reeks was.
Op de vierde plaats staan De Sportingboy’s. Deze zagen in de loop van het seizoen hun beste spelers afhaken door familiale redenen. Als een speler wegvalt die op 10 wedstrijden 76 goals maakt is dit een serieuze aderlating.
In de middenmoot vinden we The Galactico’s en Re-United. Deze ploegen hebben evenveel wedstrijden gewonnen als verloren en noteren beiden bijna evenveel doelpunten als tegendoelpunten en dus staan deze ploegen perfect op hun plaats. Onderaan het klassement staan de Daydreamers en de Desperado’s met respectievelijk 12 en 9 punten. De Ressort, een nieuwkomer in onze Kern heeft dit seizoen veel leergeld moeten betalen maar naar het einde toe zagen we een enorme verbetering, ze konden geen enkel puntje bemachtigen maar we zijn er zeker van dat dit volgend seizoen niet meer het geval zal zijn.

2de reeks B

EEN VEEL TE STERK OLYMPIA KAMPIOEN

In deze reeks stond er werkelijk geen maat op het meesterschap van Olympia. Ze lieten zich gedurende de ganse competitie op geen enkel foutje betrappen en telden bij de eindafrekening maar liefst elf punten voorsprong op naaste achtervolger Cosmos. Met een zilveren plak mag nieuwkomer Cosmos tevreden terugblikken. De Vengboy’s eindigen derde op slechts één puntje. Voor The Daltons 2 was het een raar seizoen. Drie keer durfden de tegenstanders niet aantreden en gaven ze forfait. Mooi meegenomen qua punten maar leuk is natuurlijk anders.
The Flinstones en The Originals sluiten het seizoen af in het midden van het klassement, een plaats die ze bij het begin van het seizoen waarschijnlijk geambieerd hadden.
Verrassend is de voorlaatste plaats van Bicycle Repairmen met nagenoeg dezelfde ploeg speelden ze de vorige jaren steeds in de subtop. Een bewijs dat het niveau in onze competitie stijgt..
Jupy team kon dit seizoen 2 overwinningen boeken maar moest ook 2 keer forfait geven mits een paar versterkingen moeten ze volgend jaar zeker beter kunnen doen.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background