13 mrt 2005

SD Cabling Cycling Team

Te Dottignies werd de eerste Beker van België wedstrijd van het seizoen verreden. In de eerste koershelft waren er verschillende ontsnappingspogingen waarbij onze jongens zonder één uitzondering telkens vertegenwoordigd waren. Zo trok Dennis Delannoit al van in de eerste ronde met twee gezellen op pad om daarna te worden afgelost door een zestal met daarbij Glenn Kina. Nadien kregen we een uitval van acht renners met daarbij Bart Van den Berghe. Bart ging vervolgens een halve ronde alleen op avontuur. Halfkoers liep alles toch terug samen en zes renners kregen een vrijgeleide. Joshua Soberon zag het gevaar en kon samen met een collega voorin aansluiten. De acht leiders gingen de laatste ronde in met een boni van 40 seconden. Eén renner viel nog vooraan weg en toen de andere zeven zich opmaakten voor de sprint verraste Joshua met een uitval. In eerste instantie leek hij het te gaan halen maar jammer genoeg liep de laatste 100m nog licht bergop en dat nekte Joshua. Hij werd door 5 renners geremonteerd en eindigde 6de. De pelotonsprint voor de 9de plaats werd gewonnen door Dennis Delannoit. Ook Glenn Kina nestelde zich mooi vooraan als 11de. Verderop eindigde Maarten Vlasselaer 60ste, Yannick De Pelsmacker 62ste en Bart Van den Berghe (75ste).

Onze eerstejaarsnieuwelingen Niels Vandyck en Garrit Broeders trokken naar het Brabantse Vollezele. In de 2de ronde tekenden beiden present de beslissende vlucht van 13 renners. In de 4de van 6 af te leggen ronden kwam Garrit ten val door een ongelukkig manouver van een tegenstrever. Hij diende de strijd te staken. De kopgroep brokkelde nog uit mekaar en Niels finishte knap 9de.

Volgend weekend rijdt het team een thuiswedstrijd in de interclub te Viane. Onze selectie zal bestaan uit Dennis Delannoit, Yannick De Pelsmacker, Glenn Kina, Joshua Soberon, Bart Van den Berghe en Maarten Vlasselaer.

Donderdag komt onze Zuid-Afrikaan Frikkie Le Roux in België aan. Hij zal hier tijdens de paasvakantie enkele wedstrijden betwisten.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background