17 mei 2005

SD Cabling Cycling Team

Een verlengd weekend met heel wat koersgelegenheid en dat lieten de jongens van SD Cabling Cycling Team zich welgevallen.

Zaterdag tekende Joshua Soberon voor de enige aanval van betekenis in een dunbezette wedstrijd te Evergem. Het leverde Joshua enkele premies op maar hij slaagde er niet in vooraan stand te houden. In de sprint om de overwinning werd hij uiteindelijk 2de. Glenn Kina en Niels Vandyck hervatten zaterdag de competitie in Oosterzele nadat een valpartij hen eerder op non-actief had gezet. Beiden konden zich onmiddellijk mooi als 7de en 8ste klasseren in de pelotonsprint. Bart Van den Berghe en de eveneens wederoptredende Garrit Broeders eindigden in Lennik in het peloton.

Zondag maakten Bart Van den Berghe, Maarten Vlasselaer en Joshua Soberon de koers in Leefdaal. Eén voor één trokken ze op avontuur en uiteindelijk was het Bart die de goede ontsnapping op de rails zette. Bart kreeg twee metgezellen mee en probeerde in de laatste ronde nog solo de bloemen binnen te halen. Hij werd echter terug gegrepen door zijn 2 metgezellen en moest in de sprint erg nipt de duimen leggen. Joshua en Maarten eindigden er in het peloton en werden als 7de ex aequo geklasseerd. In Horebeke tekende Dennis Delannoit al vroeg present in een kopgroep van 7. Meteen de goede ontsnapping en een 5de plaats werd zijn deel. Kenneth Mariën werd er 9de.

Op maandag trok Garrit naar Zemst. Garrit toonde zich aanvallend en reed een ronde alleen in de spits. Uiteindelijk werd het een groepssprint waarin Garrit als 23ste eindigde. Maarten Vlasselaer trok naar Meldert-Hoegaarden om er 11de te worden in een sprint om de bloemen. In Oosterzele werd het eveneens een massasprint. Glenn Kina werd er 6de en behaalt zo een 3de plaats in de eindstand van deze tweedaagse. Dennis werd 8ste in de sprint. Niels en Kenneth eindigden broederlijk bij mekaar als 30ste en 31ste. Niels kleurde wel de wedstrijd door half koers alleen op avontuur te trekken. Een ronde later kreeg hij het gezelschap van een andere renner en twee ronden later sloten nogmaals twee jongens vooraan aan. Bij het ingaan van de laatste ronde werden ze echter teruggegrepen met het gekende resultaat.

Zondag staat de Beker van België wedstrijd te Geraardsbergen op het programma. Dennis Delannoit, Niels Vandyck, Glenn Kina, Bart Van den Berghe, Joshua Soberon en Maarten Vlasselaer zijn de vertegenwoordigers van ons team. Woensdag staat er nog een verkenning van het parcours op het programma.

 
Tags

Verder lezen

Volgende bericht

Koe in de Dender


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background