9 mei 2005

SD Cabling Cycling Team

De afgelopen dagen waren voor het team SD Cabling Cycling Team bijzonder pechvol. Afgelopen zondag werd in het provinciaal kampioenschap van Oost-Vlaanderen een knappe prestatie geleverd maar tegelijkertijd kwam in het Brabants Kampioenschap Garrit Broeders ten val. Ook voorbije donderdag in de Beker van België te Ham werden we niet gespaard. Glenn Kina op 2km voor de finish en Niels in de eindsprint kwamen er met de grond in aanmerking. Het gevolg kent u, alle drie deze jongens konden dit weekend niet in competitie komen wegens de opgelopen verwondingen. Daarenboven beëindigde Maarten Vlasselaer donderdag ziek de wedstrijd te Ham en kreeg nadien een koortsaanval. Ook Yannick De Pelsmacker kwam nog maar net terug in competitie na ziekte en draaide niet goed.

Vandaag waren we dan ook verheugd dat de resterende jongens hun getroffen teammaats een hart onder de riem staken.

Bart Van den Berghe won in Oetingen de wedstrijd in een sprint met twaalf. Vorige zondag oververdiend een bronzen plak op het provinciaal kampioenschap en nu dus de felbegeerde zegebloemen voor Bart.

In Elsegem reden onze twee vertegenwoordigers Dennis Delannoit en Joshua Soberen een aanvallende koers. Samen reden ze meermaals in de spits van de wedstrijd. De concurrentie moest in de laatste ronde zelf alle zeilen bijzetten om Joshua terug te pakken wat hen uiteindelijk ook lukte. In de eindsprint werd Dennis 2de en Joshua 17de. Door die 2de plaats neemt Dennis de leiding over in het klassement van de Beker van de Vlaamse Ardennen.

Maarten Vlasselaer voelde zich voldoende hersteld om zijn selectie waar te nemen in Kalmthout en kon er de wedstrijd beëindigen. We hopen dat hij snel terug de oude is. Ook Yannick De Pelsmacker groeit geleidelijk aan terug naar zijn vorm, ook hij beëindigde zijn wedstrijd in Deinze.

Glenn Kina en Niels Vandyck zijn nog niet aan fietsen toe, naar alle waarschijnlijkheid zullen ze in de loop van deze week wel de training kunnen hervatten. Als de schouder van Garrit Broeders het toelaat zal ook hij deze week terug aan fietsen toekomen. Kenneth Mariën keert terug van (fiets)vakantie in Duitsland.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background