1 dec 2009

Ronde van Vlaanderen over Parikeberg

Burgemeester Marc De Braekeleer verklapte afgelopen weekend dat de komende Ronde Van Vlaanderen niet over de Eikenmolen trekt. Stijn Devolder werd uitgenodigd door de gemeente Lierde omdat hij zowel in 2008 als 2009 zijn demarrage naar zijn overwinning plaatste in de Hoogstraat in Lierde, net voor de Eikenmolen. De straat werd eventjes herdoopt tot Stijn Devolderstraat.


de Parikeberg

In 2010 zal de Ronde wellicht het oude tracé volgen, dus net na de Tenbossestraat trekken de renners richting Parike en zo over de Parikeberg naar de Muur van Geraardsbergen. De wegeniswerken tussen Brakel en Parike op de N493 zijn ondertussen reeds enkele maanden achter de rug. Hierdoor staat niets meer de doorgang voor de renners in de weg door gemeente Parike. De voorstelling van het officiële parcours is voorzien voor binnen enkele weken.

In 2011 dingt Lierde naar “Het dorp van de Ronde”. De Ronde van Vlaanderen zou er tegen dan wel eens helemaal anders kunnen uitzien. De Molenberg, nu dikwijls de eerste helling in de finale van de Ronde, zou dan in de echte finale komen te zitten na de Kwaremont, Patersberg, Koppenberg en Eikenberg. Ex-renner Peter Van Petegem onderzoekt of het idee haalbaar is.

 

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background