19 aug 2019

Roger De Vlaeminck geeft startschot oudste kermiskoers

De kermiskoers van Geraardsbergen mag dan al afwijken van zijn traditionele woensdag naar a.s. maandag 26 augustus, het enthousiasme bij de organisatoren is er niet minder om.

De kermiskoers van Geraardsbergen mag dan al afwijken van zijn traditionele woensdag naar a.s. maandag 26 augustus, het enthousiasme bij de organisatoren is er niet minder om. Volgens Geert Pieraert van het Sportverbond kan je koersplezier op alle dagen beleven, en de organisatoren zijn blij dat wielericoon Roger De Vlaeminck het startschot komt geven van de oudste kermiskoers van het land.

De kermiskoers in in Geraardsbergen al meer dan honderd jaar een vast onderdeel van de zomerkermis, maar een vaste dag lijkt de Stadsprijs niet meer gegund. Normaal gaat de wedstrijd door op kermis-woensdag, maar deze keer wordt er op  maandag 26 augustus gekoerst, en dit voor de eerste keer in de geschiedenis. Dit als gevolg van verschuivingen op de wielerkalender.

De Geraardsbergse Stadsprijs is een fijne traditie van sport, ontmoeting en zomerse ambiance, en dat willen ze bij het Sportverbond in ere houden. De 102de editie gaat om 14 uur van start op de Markt. De inschrijving vindt plaats in het stadhuis vanaf 12 uur. De koers telt 16 ronden, samen goed voor 162 kilometer. De aankomst op de top van de Markt is voorzien omstreeks 17u45.

De inrichters kregen reeds toezeggingen van o.m. Wanty-Gobert, Tarteletto-Isorex, Pauwels Sauzen-Bingoal, VDM-Trawobo, Team Wiggins, Team Coop, Team Brandenburg, Ribble Procycling, Monkey Town Cycling Team, Start Cycling Team en Team Sauerland. Sportbestuurder Hilaire Van Der Schueren maakt er met zijn Wanty-Gobert Team steeds een prestigestrijd van om de hoogste podiumplaats binnen te halen.

Ondanks de moeilijke ligging op de wielerkalender verwacht men bij het Sportverbond toch een sterk bezet peloton aan de start. In Bar Gidon op de Markt is tevens het supporterslokaal van Remco Evenepoel gevestigd, en p.r.-man Peter Pieraert hoopt dan ook dat Remco van start gaat in de Geraardsbergse Stadsprijs. 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background