11 nov 2007

Resultaten 1ste wedstrijden Rankingstornooi

Vrijdagavond werden de eerste wedstrijden gespeeld voor het hoofdtornooi van het rankingtornooi driebanden dat KBC Ons Huis organiseert.

Aan tafel kwamen onder meer Geraardsbergenaar Joris De Bou. En De Bou deed het uitstekend. Na in de eerste ronde Steve Buelens uit Mechelen gemakkelijk met 40-18 in 35 beurten aan de kant te hebben gezet, moest De Bou het in de tweede ronde opnemen tegen Wesley De Jaeger, een speler die vorig seizoen al eens de halve finales van een rankingtornooi haalde. De Jaeger had zijn eerste ronde even simpel met 40-12 in slechts 28 beurten gewonnen. Maar De Bou speelde tegen De Jaeger verdedigend en liet zijn tegenstander niet in de partij komen. Zelf wist De Bou ook goed te scoren zodat het een verdiende 40-32 winst werd in slechts 27 beurten. De Bou dus naar de 1/8ste finales waarin hij het waarschijnlijk opneemt tegen Eddy Leppens, gisteren verliezend 1/8ste finalist op het wereldkampioenschap in Ecuador.

In de andere poule was het gewezen Belgisch, Europees en Wereldkampioen Jozef Philipoom die zich de beste toonde. In de eerste ronde won Philipoom heel nipt. Zowel Philipoom als zijn tegenstander Claus maakten de 40 te spelen punten rond in 32 beurten. Maar via de penalties, dit is om beurten om de meeste punten maken vanaf de aanvangsstoot, plaatste Philipoom zich met 2 tegen 1.
In zijn tweede wedstrijd moest Philipoom het opnemen tegen Luc Salvo uit Heist-op-den-Berg. Salvo had eerst Ben Beylemans van KBC Ons Huis aan de kant geschoven na 40-28 winst in 30 beurten. In de tweede ronde speelde Philipoom echter superieur en versloeg hij Salvo met 40-14 in slechts 22 beurten. 1,818 gemiddeld met een hoogste reeks van 12.

Volgende week vrijdag en zaterdag staan opnieuw wedstrijden uit de hoofdtabel op het programma. Op vrijdag worden twee poules gespeeld waarvan de eindwinnaar moeilijk te voorspellen valt. Stuk voor stuk komen namelijk spelers aan tafel die heel sterk voor de dag kunnen komen, maar die er toch niet echt boven uitsteken.

Op zaterdag daarentegen wordt het een eerste topdag in het hoofdtornooi. Op de ene tafel komt oa. Peter De Backer aan tafel. De Backer is lid van KBC Ons Huis en staat momenteel tiende op de wereldranglijst. In zijn eerste partij neemt hij het echter op tegen Ivan Stitschinsky die vorig jaar niemand minder dan Raymond Ceulemans uit het tornooi knikkerde. In zijn tweede partij neemt De Backer het waarschijnlijk op tegen Koen Ceulemans, zoon van de legendarische Raymond Ceulemans. Maar ook Raymond Ceulemans komt volgende week zaterdag naar Geraardsbergen om deel te nemen aan dit rankingtornooi. In de eerste ronde neemt hij het op tegen Patrik Kestens uit Sint-Truiden en in de tweede ronde neemt Raymond Ceulemans het waarschijnlijk op tegen zijn kleinzoon Peter Ceulemans. Met Raymond en Peter op de ene tafel en Koen Ceulemans op de andere tafel wordt het volgende zaterdag in KBC Ons Huis wel een echte Ceulemans-dag. Drie generaties Ceulemans in één locatie.

Het tornooi kan gratis gevolgd worden in de zaal van Café De Cerkel op de Markt in Geraardsbergen.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background