6 nov 2007

Rankingtornooi driebanden

In het nationaal rankingtornooi driebanden is het voor de spelers van KBC Ons Huis nog geen echt succes geweest. Nadat Walter Temmerman vorige week maandag al werd uitgeschakeld, werden het afgelopen weekend ook Lucien Capiau, Nico Mangelinckx en Kristof Labie uitgeschakeld.

Lucien Capiau had een loodzware opdracht tegen gewezen ereklasser Ivan Stitschinsky van BC Lugo uit Derune. En nadat Capiau zijn eerste partij tegen Eric Dupuis van de Académie Sud Charleroi had verloren met 30-27, was het tegen Stitschinsky een onmogelijkeopdracht om de situatie nog recht te zetten. 30-10 werd het tegen Stitschinsky in slechts 27 beurten. Stitschinsky had tegen Eric Dupuis zelfs slechts 25 beurten nodig.

Nico Mangelinckx kwam het dichtst bij de kwalificatie voor het hoofdtornooi. In zijn eerste partij zette hij Francis Bosseloirs van BC Vottem nabij Luik aan de kant met 30-23. Maar in zijn tweede partij ging Mangelinckx nipt de boot in met 30-26 tegen Alfons Weyers van BC Keizershof uit Ekeren.

Ook Kristof Labie slaagde er niet in zich te plaatsen voor het hoofdtornooi. Labie moest eerst zijn meerdere erkennen in een sterk spelende Hans Van De Paer van BC Biljartexpress Turnhout. 30-17 was de uitslag. In zijn tweede partij botste Labie op een super spelende Martin Spoormans. Spoormans won de partij met 30-9 in slechts 14 beurten. Een gemiddelde van 2,141 wat enkel bevestigd dat Spoormans een uitstekend biljarter is die ook in andere biljartdisciplines (vijfkegel, English billiards) zijn plan weet te trekken. Hans Van De Paer won verrassend zijn poule nadat hij ook Martin Spoormans met 30-26 aan de kant wist te zetten. Van De Paer maakte in zijn partij tegen Spoormans trouwens de hoogste serie van het tornooi tot nog toe, acht driebanden na mekaar.

Andere voorrondewinnaars het afgelopen weekend waren Geraardsbergenaar Andy Prieus, woonachtig in Wetteren, die sinds dit seizoen aangesloten is bij BC Gouden Martinus Gent. Prieus won de dubbele confrontatie tegen Yves Schiettecatte van de K. Sint-Niklase BA. Prieus won eerst met 30-25 en verloor daarna met 30-29. In totaal dus vier caramboles meer dan zijn tegenstander. Prieus mag het nu opnemen tegen de winnaar van het laatste wereldbekertornooi driebanden, Frédéric Caudron. BC Gouden Martinus Gent kende nog een poulewinnaar met Pascal Claus. Claus won in zijn poule zowel van Dirk Delmez van BC Mister 100 Lier (30-19) als van Didier Goethals van BC Door Oefening Sterk uit Roeselare (30-18). Ook Luc De Groof van BC De Maan uit Schelle stootte door naar het hoofdtornooi. De Groof won zowel van Kurt Vandevelde van BC Kunst &n Vermaak uit Diest (30-28) als van Fran

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background