20 apr 2010

“Fusie nodig tussen Geraardsbergse voetbalclubs”

Het tekort aan bestuursleden en vrijwilligers bij de Geraardsbergse voetbalclubs dreigt het einde te beteken van de clubs. Dat zegt gemeenteraadslid Thierry Malfroidt. Hij stelt daarom voor om één grote fusie af te sluiten tussen 5 clubs die nu in 4de provinciale zitten.

Enkele maanden geleden raakte al bekend dat Eendracht Schendelbeke en Eendracht Deftinge fuseren. De oude garde van Schendelbeke stopt er na dit seizoen mee en niemand staat klaar om hun taken over te nemen.

Malfroidt hoopt dat de clubs uit 4de provinciale hun ego aan de kant zetten om zo hogerop te geraken: “Een fusie van bijvoorbeeld de clubs uit 4de provinciale VK Onkerzele, E. Onkerzele, RC Ophasselt, E. Moerbeke, RC Overboelare en SK Zandbergen, aangevuld met Sparta Geraardsbergen en/of WK Idegem zou ervoor kunnen zorgen dat er met 1 club in 3de provinciale kan gestart worden”, zegt Malfroidt. “Deze club moet dan de sportieve rivaal/concurrent worden van grote broer KSV. Enkel en alleen op deze manier kan en zal voetbal in Geraardsbergen leefbaar blijven.”

Malfroidt roept alle clubs op om dringend samen rond de tafel te gaan zitten. “Aangezien de meeste clubs reeds transfers realiseerden moet gedacht worden aan een doorstart over 2 seizoenen, maar aangezien er wellicht vele obstakels op de weg zullen zijn is het nodig tijdig gesprekken aan te vatten”, vindt Malfroidt.

 

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background