18 apr 2016

Pupillen Wezen-Vrienden kampioen

Op de laatste competitiedag kregen de pupillen van KBBC Wezen-Vrienden het vijfde gerangschikte Erembodegem op bezoek.


Het team van coach Philippe Cocriamont moest op de laatste speeldag nog winnen om de kampioenstitel te behalen. Voor de wedstrijd was er dus bij de spelers sprake van enige stress.
De druk was al vlug verwenen want Ella, Pieter en Rafael zorgden onmiddellijk voor een 10-0 stand. De bezoekers konden weinig tegenstand bieden en via korven van Ella, Rafael, Pieter, Moïse en Jonathan werd het eerste quarter afgesloten bij 33-5. Eigenlijk was de titel dan al binnen en was de rest van de wedstrijd nog een formaliteit.
In het tweede quarter konden Ella, Rik, Senne en Jonathan het verschil bij de rust opdrijven tot liefst 38 punten: 51-13.
Ook in het derde quarter bleven de Geraardsbergse pupillen op hun elan doorgaan. Pieter, Moïse, Rik en Jonathan zorgden voor een bonus van 51 punten: 66-15. Met punten van Megan, Ella, Moïse en Jolan werd het derde quarter afgesloten bij een 75-26 stand.
In het vierde quarter viel de concentratie bij de thuisploeg even weg, de opdracht was immers volbracht. Via Mertens, Kubwayo, Bostan en Cornelis konden de bezoekers hun achterstand milderen tot 40 punten: 79-39. Senne trok met een driepunter de Wezen terug op gang en via Moïse, Rik en Ella werd de kloof terug opgedreven tot 91-42. In de laatste drie minuten slaagden de thuisspelers er niet meer in om te scoren en via Mertens, Cornelis en Kubwayo kon Erembodegem nog terugkomen tot 91-48.
Dikke proficiat aan Moïse, Senne, Jonathan, Lucas, Rik, Jacob, Rafael, Pieter, Megan, Jolan en Ella voor een practig seizoen met de kampioenstitel als bekroning.  Alsook een dikke pluim voor coach Philippe, ploegverantwoordelijke Dirk en de hele entourage.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background