29 mrt 2017

Praktische info betreffende doortochten Ronde van Vlaanderen

Het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 april wordt een waar wielerfeest in Geraardsbergen, maar kan ook heel wat verkeershinder teweeg brengen. Daarom hierbij wat praktische info omtrent het parcours.

Het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 april wordt een waar wielerfeest in Geraardsbergen, maar kan ook heel wat verkeershinder teweeg brengen. Daarom hierbij wat praktische info omtrent het parcours.

Het profpeloton bereikt via Parike na 160 kilometer, omstreeks 14u20, het grondgebied van Geraardsbergen. Via de Oudenaardsestraat, Grotestraat, Brugstraat, Markt, Oudebergstraat beklimmen de renners de Muur en Kapelmuur. Vervolgens rijden ze langs de Driepikkel, Oude Steenweg, Edingseweg, Guilleminlaan, Verhaegenlaan, Lessensestraat, Groteweg, Hogeweg, Zarlardingestraat, Kanakkendries en Rekestraat richting Everbeek – Flobecq.

Ongeveer een uur vroeger (13u15) trekken de dames langs hetzelfde parcours doorheen de Oudenbergstad.

De Ronde van Vlaanderen voor juniores passeert omstreeks 10u30 een eerste maal door Geraardsbergen. Ook zij komen via de Oudenaardsestraat van Parike, en rijden door het stadscentrum naar de Markt, Vesten en Oude Steenweg, om dan via de Onkerzelestraat en Brusselstraat richting Bosberg te rijden.

De tweede doortocht van de juniores is voorzien omstreeks 11u45. Deze keer bereiken de renners via Schendelbeke, Volderstraat, Weverijstraat, Denderstraat, Penitentenstraat en Brugstraat, de klim van de Markt, Vesten en Oude Steenweg. Nadien gaat het terug langs de Onkerzelestraat en Brusselsestraat naar een tweede beklimming van de Bosberg.

Na de Bosberg komen de juniores via Waarbeke, Zandbergen en Grimminge naar de Onkerzelestraat. Langs de Kampstraat, Volderstraat, Weverijstraat, Denderstraat, Penitentenstraat, Brugstraat en Markt gaan we omstreeks 12u10 voor een derde passage naar de Vesten.

Na de derde beklimming van de Bosberg rijden ze langs hetzelfde traject naar de finish op de Vesten. De aankomst is voorzien rond 12u30.

Op zondag 2 april wordt de Vesten omgetoverd tot een heus volksdorp waar je uiteraard alle passages van de renners kan volgen, en ook de live uitzending op groot scherm kan bekijken. Na de aankomst begint er ook nog een afterparty.

Opgelet !!! Op zaterdag 1 april verwacht Geraardsbergen liefst 5700 wielertoeristen die de uitdaging met de Muur aangaan. Om het stadscentrum te vermijden zullen deze via de Astridlaan, Zonnebloemstraat, Weverijstraat, Denderstraat, Penitentenstraat de beklimming van de Brugstraat, Markt, Vesten en Muur aanvatten. De eerste wielertoeristen worden reeds rond 10u30 verwacht.  

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background