5 feb 2006

Ploegvoorstelling Thompson Cycling Team

Vorige vrijdag had in het stadhuis van Geraardsbergen de ploegvoorstelling van het Thompson Cycling Team plaats.
Deze wielerploeg is sinds 2002 aangesloten bij de Wielerbond, en komt sinds 2003 uit in de wielercompetitie voor nieuwelingen. Ploegleider Wim De Wolf koos reeds drie jaar geleden voor jongerenopleiding, en het Geraardsbergse team heeft daarbij in de voorbije jaren een stevige reputatie opgebouwd.
Na 3 jaar neemt het team afscheid van hun trouwe hoofdsponsor SD Cabling. Als nieuwe hoofdsponsor heeft men nu het fietsenmerk Thompson (waarvan de roots in Geraardsbergen ligt) aangetrokken. Deze firma met een oerdegelijke reputatie, ondermeer in mountainbikefietsen, mikt vanaf dit seizoen ook op het racesegment van de fietsenmarkt.
Niettegenstaande het wegseizoen nog niet officieel gestart is, heeft men bij het Thompson Cycling Team de voorbije maanden niet stil gezeten. In november is men begonnen met een ontspannend kennismakingsweekend aan zee, om er daarna helemaal in te vliegen met wekelijkse fitnesstrainingen, dokterstesten, individuele schema’s en trainingsopvolging, en ook reeds enkele groepstrainingen. Tijdens de krokusvakantie is er ook nog een oefenkamp gepland met Vollezele als uitvalsbasis. Teammanager Wim De Wolf is alvast tevreden over de inzet van zijn jongeren, die reeds een één familie vormen.
De ploeg bestaat uit 10 renners, waarvan drie tweedejaars en zeven nieuwkomers waaronder ook een Nederlander. Garrit Broeders, Kenneth Mariën en Niels Vandyck zijn de mannen die aan hun tweede seizoen beginnen in de nieuwelingencategorie.
Garrit Broeders boekte vorig jaar reeds een overwinning in Merchtem, maar kende ook pech met ondermeer een polsbreuk na een valpartij. Dit seizoen hoopt hij op meerdere overwinningen.
Kenneth Mariën schreef dit seizoen in het veldrijden reeds 6 overwinningen op zijn palmares en was ook eindlaureaat in de Vlaamse Cyclocross Cup. Hij behaalde ook een verdienstelijke vierde plaats op het Belgisch Kampioenschap cyclocross. Voor hem is het wegseizoen een aanloop naar de veldritten in de komende winter.
Niels Vandyck behaalde vorig seizoen een tweede plaats in het Provinciaal Kampioenschap tijdrijden. In 2006 wil hij zoveel mogelijk het bloemenmeisje opzoeken.
De nieuwkomers bij het Thompson Cycling Team zijn : Dean Cooreman uit Denderbelle, Tim De Pelsmaker uit Liedekerke, Mauro De Smedt uit Blaasveld, de Nederlander Yannick Sijnesael uit Terneuzen, Guy Ten Hartog uit Sinaai, en streekrenners Dieter Van de Vyver uit Oosterzele, en Michiel Wattez uit Steenhuize.
Dieter Van de Vyver begon reeds op zijn zevende met wielrennen. Hij houdt van lastige wedstrijden, gure weersomstandigheden en aanvallend fietsen. Met dat laatste hoopt hij in 2006 verschillende overwinningen te behalen. Meisjes die geïnteresseerd zijn in Dieter, krijgen alvast concurrentie van zijn

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background