20 feb 2011

Ploegvoorstelling Thompson Cycling Team

Manneken-Pis was net op tijd terug om de troepen van ploegleider Wim De Wolf voor de zevende keer te verwelkomen in het historische decor van het Geraardsbergse stadhuis.

Het team dat dankzij heel wat Geraardsbergse sponsors de banden met de Oudenbergstad nauw onderhoud versterkt door de komst van enkele plaatselijke renners zijn bindingen met de stad nog meer.
Het Thompson Cycling Team begint aan zijn negende seizoen, en heeft als prioriteit om jonge renners een degelijke opleiding te geven. Door pech en tegenslag maakte het team vorig jaar een moeilijke periode mee. Toch boekte de ploeg van Wim De Wolf nog 11 overwinningen. Men hoopt zo snel mogelijk terug aan te knopen met de prestaties uit het verleden. Daarom werd de omkadering reeds verruimd. Wim De Wolf kan het komende seizoen rekenen op de ondersteuning van sportief verantwoordelijke Michiel Wattez (die zelf drie jaar bij Thompson koerste), begeleider Emiel Rubrecht, Patrick De Cock, Michel Dhult, Kenneth Kiekens, verzorgers Hans Elpers en Freddy Van Lancker, mechanieker Wim Deglas, Gert Capiau en Liesbeth Van Lancker. Ook wordt voor het eerst de kaap van 20 renners overschreden. Met als doelstelling om de interclubwedstrijden tot een goed einde te brengen werd de juniorskern uitgebreid tot 13 renners.
Ook dit seizoen werd de voorbereiding zeer ernstig genomen. Nadat de renners reeds in november samen kwamen voor een kennismakingsweekend, volgden ook reeds meerdere groepstrainingen.
Het Thompson Cycling Team bestaat dit jaar uit 21 renners waaronder 13 juniores, 7 nieuwelingen en 1 aspirant.
Juniores:
Jasper Dult (Nazareth-Eke) groeit jaar na jaar in zijn wielerloopbaan. Vorig seizoen betekende zijn meest succesvolle jaar tot nog toe met vijf overwinningen. In de beker van de Vlaamse Ardennen streed hij tot de laatste dag mee voor de eindwinst.
Michaël Cools (Sint-Laureins) toonde in zijn nieuwelingenjaren meermaals uit het goede hout te zijn gesneden. Zo won hij vorig seizoen vijf keer en behaalde daarnaast de bolletjestrui in de Topcompetitie.

Brent Van De Kerkhove (Geraardsbertgen) maakte vorig jaar zijn debuut als renner. Na heel wat mooie ereplaatsen boekte hij tijdens de zomermaanden zijn eerste zege. Hij kijkt met heel wat vertrouwen uit naar zijn juniorendebuut.

Jens De Meyere (Waarschoot) maakte in 2010 een mooi juniorendebuut. Hij bleef steken op één zege maar was gans het seizoen niet uit de top-5 weg te slaan.
Laurens Vanneste (Queneau) mocht in 2010 al de smaak van de overwinning proeven en wil graag bij de junioren de nodige progressie blijven maken.
Robin Sleeuwagen (Erpe) kende in 2010 meer lichamelijk leed dan hem lief was. Het jaar ervoor was hij constant in de top-10 terug te vinden en dat is ook meteen zijn ambitie voor het nieuwe seizoen.
Jens Derder (Geraardsbergen) maakt zijn debuut bij het team. Klierkoorts zorgde ervoor dat 2010 de mist in ging. In zijn tweede juniorenjaar wil hij terug aanknopen met de goede prestaties uit het verleden.

Elroy Elpers (Aspelare) zijn eerste juniorenjaar ging door lichamelijke zorgen volledig de mist in. Hij bouwde deze winter opnieuw rustig en gestaag op om zo terug aan te kunnen knopen met de positieve resultaten van 2009.
Timo Quintelier (Lebbeke) komt in zijn laatste juniorenjaar de Thompson-kleuren verdedigen. Hij hoopt om dit jaar terug aan te knopen met de overwinningen uit 2009.
Andoni Van den Cruijce (Liedekerke) is een rustige kerel die heel het seizoen op niveau presteert. Voorts trekt hij enkele keren per jaar richting Baskenland om er te trainen en te koersen.
Lennert Pollez (Zegelsem) maakt zijn debuut in het team en gaat dit jaar voor het eerst bij de junioren aan de slag.
Joeri Jacobs (Lennik) maakt zijn debuut bij de junioren. Als geboren aanvaller houdt hij van het zwaardere werk. Hij werd vorig jaar o.m. achtste in het eindklassement van de Ronde van Oost-Vlaanderen.
Joachim Hoebeke (Ronse) begint aan zijn debuutseizoen als wielrenner. Vorig jaar was hij actief als duatleet.


Lode De Smet – Van Damme

Nieuwelingen:
Lode De Smet – Van Damme (Steenhuize) kan ondanks zijn jonge leeftijd al een heel mooi palmares voorleggen. Nationale, Vlaamse en provinciale kampioenentruien sieren zijn kast. Als eerstejaarsnieuweling wist hij eveneens al een zege te behalen.

Caine Van Mol (Steenokkerzeel) is net als Lode een klasbak van bij de jongste reeksen. Vorig jaar zat er een constante in zijn prestaties maar tot een zege kwam het echter niet.

Goran Van de Walle (Geraardsbergen) was in zijn debuutjaar bij de nieuwelingen reeds enkele keren kortbij zijn eerste zege.

Thomas Mertens (Geraardsbergen) maakte vorig jaar zijn debuut als renner en begint nu aan zijn tweede jaar bij de nieuwelingen.

Tom Timmermans (Vollezele) kijkt terecht uit naar zijn debuut als nieuweling. Als aspirant was hij meermaals smaakmaker van de wedstrijden en steevast vooraan in de uitslag terug te vinden.
Anthony Dierickx (Lede) is een jonge, enthousiaste kerel die de liefde voor het wielrennen van papa Luc meekreeg.
Quinten Buysse (Bassevelde) begint aan zijn tweede nieuwelingenseizoen.

Aspirant:
Tim Timmermans (Vollezele) is ondanks zijn jeugdige leeftijd een toonbeeld van beroepsernst. Als neo-aspirant mocht hij driemaal het zegegebaar maken en won daarnaast ook een pistemeeting.

 

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background