18 jan 2010

Ploegvoorstelling Thompson Cycling Team

In het historische decor van het Geraardsbergse stadhuis, aan de voet van de beruchte Muur, werd vorige vrijdag het Thompson Cycling Team voorgesteld. De wielerploeg van teammanager Wim De Wolf begint aan zijn achtste seizoen, en heeft als prioriteit om jonge renners een degelijke opleiding te geven. Het vorige seizoen werd bovendien heel succesvol afgerond met liefst 56 overwinningen. Het wordt dus een hele klus om de resultaten van vorig jaar te evenaren of zelfs te verbeteren. Bovendien moet Wim De Wolf afscheid nemen van enkele “anciens” die de overstap maken naar de beloften. Onder hen ook de zeer talentrijke Joeri Stallaert die vorig seizoen zegekoning werd met 19 overwinningen, waaronder de Ronde van Vlaanderen, Gent-Menen en het Provinciaal Kampioenschap van Oost-Vlaanderen. Bij d aspiranten behaalde Lode De Smet – Van Damme de titel van Kampioen van Vlaanderen.
Het Thompson Cycling Team is vooral bekend omwille van zijn prachtige begeleiding en technische omkadering. Ook dit seizoen wordt de voorbereiding zeer ernstig genomen. Nadat de renners reeds een eerste keer samen kwamen voor een kennismakingsweekend in Hofstade, volgden ook reeds meerdere groepstrainingen. Daarnaast houden de renners ook nog een dagboek bij met hun individuele trainingschema’s. Tijdens de krokusvakantie staat er ook nog een driedaagse wielerstage op het programma.

Het team bestaat dit jaar terug uit 16 renners waaronder 8 juniores, 6 nieuwelingen en 2 aspiranten. Jonas De Permentier (vorig seizoen 22 top-10 plaatsen waarvan 2 overwinningen), Tom Maes (vorig seizoen 6 top-10 plaatsen waarvan 1 overwinning), Lennert Buysse (vorig seizoen 14 top-10 plaatsen), Gilles De Roo en Pieter Minnaert zijn tweedejaars juniores. Zij krijgen het gezelschap van eerstejaars Jens De Meyere (vorig seizoen 36 top-10 plaatsen waarvan 2 overwinningen), Elroy Elpers (vorig seizoen 17 top-10 plaatsen waarvan 3 overwinningen) en Robin Sleeuwagen (vorig seizoen 16 top-10 plaatsen waarvan 1 overwinning). De groep wordt verder ook nog aangevuld met 6 nieuwelingen, waaronder de talentrijke Lode De Smet-Van Damme (vorig seizoen bij de aspiranten goed voor 10 overwinningen waaronder het Vlaams Kampioenschap op de weg en de Oost-Vlaams Kampioenschappen op de weg en tijdrijden), Emill Vandenabeele (Provinciaal Kampioen van West-Vlaanderen en vorig seizoen goed voor 17 top-10 plaatsen waarvan 3 overwinningen), Jasper Duft (vorig seizoen goed voor 20 top-10 plaatsen), Joeri Jacobs (vorig seizoen goed voor 19 top-10 plaatsen), Quinten Buysse (vorig seizoen goed voor 14 top-10 plaatsen) en Brent Van De Kerkhove. Met de broertjes Tom en Tim Timmermans heeft het Thompson Cycling Team ook nog twee renners die actief zijn bij de aspiranten.

De Geraardsbergse fietsfabrikant Thompson, alsook de begeleiders van de ploeg hopen dat de jonge garde op hetzelfde elan zal doorgaan en er terug een succesvol seizoen zal van maken.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background