20 jan 2009

Ploegvoorstelling TCT

In het historische decor van het Geraardsbergse stadhuis, aan de voet van de beruchte Muur, werd vorige vrijdag het Thompson Cycling Team voorgesteld. De wielerploeg van teammanager Wim De Wolf begint aan zijn zevende seizoen, en heeft als prioriteit om jonge renners een degelijke opleiding te geven.
Het vorige seizoen werd bovendien heel succesvol afgerond met liefst 32 overwinningen. Het wordt dus een hele klus om de resultaten van vorig jaar te evenaren of zelfs te verbeteren. Bovendien moet Wim De Wolf afscheid nemen van enkele “anciens” die de overstap maken naar de beloften. Onder hen ook de zeer talentrijke Niels Vandyck.

Het Thompson Cycling Team is vooral bekend omwille van zijn prachtige begeleiding en technische omkadering. Ook dit seizoen wordt de voorbereiding zeer ernstig genomen. Wim De Wolf die zelf zorgt voor de begeleiding van de eerstejaars juniores, krijgt versterking van Davy Wijnant (begeleider tweedejaars juniores) en Michel Dult (trainer van de nieuwelingen en aspiranten). Nadat de renners reeds een eerste keer samen kwamen voor een kennismakingsweekend in Brugge, volgden ook reeds meerdere groepstrainingen. Daarnaast houden de renners ook nog een dagboek bij met hun individuele trainingschema’s.
Tijdens de krokusvakantie staat er ook nog een wielerstage op het programma.
Het team bestaat dit jaar uit 16 renners waaronder 10 juniores, 3 nieuwelingen, 2 aspiranten en één miniem. Ook zal de Noorse juniores-kampioen regelmatig aantreden als gastrenner. Joeri Stallaert (vorig seizoen 20 top-10 plaatsen waarvan 9 overwinningen), Willem Vertonghen (vorig seizoen 1 overwinning), Jens Meersmans (vorig seizoen 7x in de top-10), Bart De Bondt (vorig seizoen 5x in de top-10), Jonas De Vylder (vorig seizoen actief bij Bodysol en 12x in de top-10), Jimmy Segers (komt van Edegem B.C. en vorig seizoen 11x in de top-10) en Mathias Jacobs zijn de tweedejaars. Zij krijgen het gezelschap van eerstejaars Jonas De Permentier (vorig seizoen 26 top-10 plaatsen waarvan 2 overwinningen, en afkomstig van het Avia Cycling Team), Lennert Buysse (komt over van Meetjesland en vorig jaar 20x in de top-10 bij de nieuwelingen), Tom Maes (komt van Kuregem Sportief en goed voor 18x top-10 waarvan 2 overwinningen) en Gilles De Roo (eveneens afkomstig van Meetjesland en vorig jaar 13x top-10).
De groep wordt ook nog aangevuld met de talentrijke laatstejaars aspirant Lode De Smet-Van Damme (Belgisch Kampioen tijdrijden en Vlaams Kampioen op de weg en tijdrijden, en in totaal 17 podiumplaatsen waarvan 8 overwinningen). Verder zijn er ook nog eerstejaarsnieuwelingen Jasper Dult en Joeri Jacobs, en de broertjes Tom en Tim Timmermans (respectievelijk nog aspirant en miniem).
De Geraardsbergse fietsfabrikant Thompson, alsook de begeleiders van de ploeg hopen dat de jonge blauwe garde op hetzelfde elan zullen doorgaan en er terug een succesvol seizoen zullen van maken.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background