2 mei 2006

Pieter Saligo Belgisch kampioen

Enkele dagen geleden vond het Belgisch Jeugdkampioenschap plaats in de Kinkhoorn te Oostende. Iedereen was het erover eens, na La Louviere 2003, Worriken 2004 en Eupen 2005 was dit het mooiste kampioenschap van de laatste jaren. Redenen genoeg voor de organisatoren, om deze locatie voor de komende twee jaar vast te leggen. Door het nieuwe bestuur werden kosten noch moeite gespaard om dit jaarlijks jeugdkampioenschap de uitstraling te geven waar het al geruime tijd zat op te wachten.
In de categorie -12 jaar (meisjes en jongens samen) namen er 53 spelers deel. Voor de eerste maal werd er gespeeld met een nieuwe bedenktijd van 90 minuten per partij waarbij een toevoeging komt van 30 seconden per uitgevoerde zet, zodat partijen van 4 uur geen uitzondering waren.
Na een harde strijd tussen de tenoren Eva Baekelant, Bryan Pauwels, Cedric Maenhout en Real Thibault was het uiteindelijk Pieter Saligo uit Geraardsbergen die met een score van 7 op 9, zonder verliespartij het laken naar zich toetrok en zich hiermee reeds voor de tweede maal Belgisch Kampioen mag noemen.
In dezelfde reeks werd Laura Saligo, de tweelingszus van Pieter, met een score van 6 op 9 gedeeld zesde en hierdoor tweede meisje, wat haar de titel van vice-kampioene opleverde.

 

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background