16 jun 2019

Pieter Heemeryck en Duitse Daniela Bleymehl domineren Challenge

Pieter Heemeryck en de Duitse Daniela Bleymehl domineerden de Challenge Triatlon in Geraardsbergen.

Pieter Heemeryck en de Duitse Daniela Bleymehl domineerden de Challenge Triatlon in Geraardsbergen.

Meer dan 700 deelnemers gingen in het Provinciaal Domein De Gavers van start voor een wedstrijd over 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen.

Na de zwemproef ging de Nederlander Marco Akershoek als eerste van start op het fietsparcours. Vice-wereldkampioen Pieter Hemeryck volgde echter op korte afstand.

Bij de eerste doortocht aan de voet van de Muur telde Pieter Heemeryck reeds een ruime voorsprong op zijn dichtste achtervolger, de Zuid-Afrikaan Nicolas Dougall.

Heemeryck bouwde zelfs een voorsprong van meer dan 5 minuten, en begon dus ook als eerste aan de 21 km lopen, voor de Brit Joe Skipper en de Zuid-Afrikaan Nicolas Dougall.

Pieter Heemeryck finishte als eerste met een tijd van 3h52’50”.

De Oostenrijker Thomas Steeger eindigde als tweede in 3h54’37”,

en de Brit David Bishop kon beslag leggen op de derde plaats in een tijd van 3h58’49”.

Bij de dames was het de Duitse Daniela Bleymehl die de wedstrijd domineerde. Ze kwam niet als eerste uit het water, maar nam na 45 km fietsen de leiding over. Daniela Bleymehl finishte in een tijd van 4h18’30”.

De Britse Fenella Langridge eindigde als tweede in 4h20’48”,

en onze landgenote Sara Van De Vel eindigde verrassend derde in 4h23’46”, meteen goed voor de Belgische titel bij de dames.

In het Belgisch kampioenschap bij de heren mochten Tom Mets en Pamphiel Pareyn die respectievelijk als vierde en vijfde eindigden mee op het podium.

Bij de dames behaalden Katrien Verstuyft en Tine Deckers zilver en brons.

  

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background