20 jan 2010

Parcours Ronde van Vlaanderen bekend

Woensdag werd de komende Ronde van Vlaanderen 2010 in Gent voorgesteld.

De wedstrijd gaat door op Pasen, zijnde 4 april 2010. Starten doen de renners in Brugge en de aankomst ligt op de Halsesteenweg in Meerbeke.

Grote veranderingen zijn o.a. de Molenberg, die in de finale van de Ronde zal zitten. De voorbije jaren was de Molenberg dikwijls de eerste helling van de dag. Nu zal deze kuitenbijter net na de Eikenberg en na de kasseien van Mater moeten beklommen worden. Vorig jaar deed er zich net voor de Molenberg een massale valpartij voor.

 

 

de Parikeberg

De Paddestraat, Valkenberg en de Eikenmolen zitten dit jaar niet in het parcours. De Parikeberg terug wel, en dit na een onderbreking van twee jaar wegens de wegenwerken. Tweemaal na mekaar plaatste Stijn Devolder zijn demarrage in Lierde in de Hoogstraat net voor de Eikenmolen. Na de beklimming van Ten Bosse rijden de renners dit jaar via de nieuw aangelegde asfaltweg van Brakel, via Parike, richting Geraardsbergen. De kans dat in 2011 Lierde het dorp van de ronde zou worden is reëel.

Ook het parcours van de Omloop Het nieuwsblad werd voorgesteld. Start en aankomst in Gent. Deze wedstrijd wordt verreden op zaterdag 27 februari en is de openingswedstrijd in België voor de profs. Vorig jaar won Thor Hushvod. Deze wielerwedstrijd doet wel de Eikenmolen, Muur en Pottelberg aan in de streek.

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background