19 apr 2006

Paasweekend voor TCT

Het paasweekend leverde geen overwinning op voor het Thompson Cycling Team maar wel een stapel mooie prestaties en ereplaatsen.

Zaterdag stonden Guy Ten Hartog en Mauro De Smedt tussen de 120 deelnemers aan de start in Steenokkerzeel. Beiden maakten deel uit van de beslissende vlucht van zes renners al werd Guy letterlijk geremd door een wieldefect. Guy kon toch voorin standhouden en werd 5de. Mauro sprintte zich naar de 3de plaats.

Dieter Van de Vyver eindigde zaterdag als 11de in Heurne en eindigde zondag 6de in Nederbrakel. Michiel Wattez werd in Nederbrakel 15de.

In Groot-Bijgaarden leverde hardrijder Niels Vandyck nogmaals zijn visitekaartje af. Niels reed 45 km solo achter twee eerder ontsnapte renners. Hij kon de achterstand van één minuut verkleinen tot 18 seconden maar toen brak de veer. Toch eindigde hij knap en verdiend 3de. Ook Tim De Pelsmaker reed in de finale nog uit de groep weg en eindigde 4de. Tim werd maandag in Attenrode 10de in een groepssprint om de overwinning.

187 renners namen de start in Dottignies. Garrit Broeders was in het begin slachtoffer van één van de talrijke valpartijen en reed een ganse wedstrijd in de achtervolging om uiteindelijk 50ste te finishen. Dean stond halfkoers te voet en ook maandag kreeg hij weer een portie pech te verwerken: lek in Temse.

De andere vijf vertegenwoordigers in Temse (streekrenners Guy Ten Hartog en Kenneth Mariën, Mauro De Smedt, Niels Vandyck, Yannick Sijnesael) hadden meer geluk en brachten het er goed vanaf. In de beslissende ontsnapping van drie was Guy present. Guy moest de duimen leggen voor zijn kompanen maar werd verdienstelijk 3de. Mauro sprintte zich naar de 8ste plaats, Kenneth werd 21ste.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background