9 nov 2010

Overboelare verliest nipt van Grotenberge

Racing Overboelare kon dit seizoen nog geen enkele wedstrijd winnen, en afgelopen weekend tegen Grotenberge lukte dit ook net niet. Het jeugdige Overboelare speelde nochtans een goede wedstrijd tegen de vijfde uit de klassering, maar dit was niet goed genoeg om punten te sprokkelen. De thuisploeg zorgde met een knap schot van Jens Torrekens voor een eerste dreiging, maar moest in de tiende minuut toezien hoe doelman Heymans alles in het werk moest stellen om de bezoekers van een doelpunt te houden. Tien minuten later mochten de bezoekers van geluk spreken toen Van Audenhove slechts geel kreeg toen hij de doorgebroken Randou neerlegde net buiten de zestien meter. De daaropvolgende vrijschop leverde niets op. Even later schoot Verthez aan de overkant een wenkende kans hoog over. Racing voetbalde goed mee en zorgde voor voldoende druk. Zo moest doelman Trossaert plat op een goed schot van Torrekens, maar op het half uur was hij dan toch geklopt en wezen de bordjes 1 – 0. Goossens kon zich met een beetje moeite vrijmaken, en ook nog mooi en laag binnen schieten. Goed, we zagen een leuke eerste vijfenveertig minuten, met iets meer kansen voor de thuisploeg, waarvan er dus eentje tegen de netten ging.

Grotenberge was vast van plan om zo vlug mogelijk iets aan die achterstand te doen, want het zette in de tweede periode al meteen flink wat druk op de thuisverdediging. Zo moest doelman Heymans in de 55’ een balletje uit zijn doel ranselen, en even later kopte Verthez van dichtbij toch nog over. Op het uur was het zo ver. Bij racing kregen ze achteraan de bal niet goed weg, en met een beetje geluk kon Verthez de gelijkmaker scoren
(1 – 1). Enkele minuten later schoof Stevens de bal net naast de paal buiten. In de 65’ zette Grotenberge zijn druk om in een tweede doelpunt. De vrijstaande De Sutter kon zo maar voor de 1 – 2 voorsprong zorgen. Racing even de pedalen kwijt, en de bezoekers vol vertrouwen. Zo knalde Tom Van De Velde in de 70’ op de dwarsligger. En toch was Overboelare dicht bij de gelijkmaker, maar Slagmulders kreeg dicht bij doel de bal niet goed onder controle om succesvol af te drukken. In de 78’ noteerden we nog een goed schot van Torrekens, maar het doelpunt viel vijf minuten later aan de andere kant. Al was daar toch wel een reukje aan van buitenspel. Moens mocht, van een anders toch wel goed leidende scheidsrechter, toch doorgaan en scoren (1 – 3). Met nog vijf minuten op de klok kon racing toch nog wat spanning brengen in de partij met de aansluitingstreffer van Jens Nyssen. Goed, racing bleef na een goede prestatie achter met lege handen, al had het toch minstens recht op een puntje. Maar ook dat zat er dus niet in.

Wedstrijden KVR Overboelare

Zaterdag 13/11/10

15.00 u KVRO Beloften – Deftinge
12.15 u Haaltert – KVRO -10
11.00 u KVRO -8 – Winnik
10.00 u KVRO -7 – Voorde

Zondag 14/11/10
14.30 u Jong Geraardsbergen – KVRO I

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background