21 mrt 2011

Overboelare-Jong Geraardsbergen eindigt op gelijkstand

Overboelare speelde afgelopen weekend een goede wedstrijd tegen de bezoekers uit Onkerzele. Enig verschil tussen de voorlaatste in de klassering en de zevende J. Geraardsbergen was er niet, en daarenboven hadden de racingers ook nog eens kansen genoeg om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Dat gebeurde dus niet, zodat de oranjezwarten vrede moesten nemen met een puntje.
Na een eerste schuchtere poging van de bezoekers was het de beurt aan Overboelare, dat toch wel een resem kansen kon afdwingen in het eerste half uur van de wedstrijd. Jimmy Strauven zorgde voor het eerste gevaar, maar hij trapte naast. Even later werd een poging van Ors Yusuf door gewezen racinger Leroy in extremis van de lijn gehaald. De daarop volgende hoekschop zorgde eveneens voor gevaar, maar scoren lukte niet. In de 20’ lukte het wel. Racing zette een mooie aanval op en Nyssen kon scoren op voorzet van Bockstael. De man van de assist kwam enkele minuten later oog in oog met doelman Claes, maar die redde schitterend. In de 35’ wezen de bordjes 2 – 0. Geharrewar voor doel gevolgd door een prachtige omhaal van Bockstael zorgde voor de dubbele voorsprong. Met nog vier minuten op de klok slaagden de bezoekers er in de aansluitingstreffer te scoren. Racing was achteraan even de controle kwijt en daarvan profiteerden de bezoekers om langs Doclo de
2 – 1 op het bord te brengen. Op slag van affluiten claimde Overboelare nog een rode kaart voor doelman Claes, en terecht, daar deze buiten de zestien en zonder de bal te raken een speler van racing zo maar neerlegde.
Een overigens zwak leidende scheidsrechter zag er geen graten in en liet verder spelen.

Racing moest bij aanvang van de tweede periode alle zeilen bijzetten om een agressiever en beter spelend Jong Geraardsbergen van een doelpunt te houden. Dat lukte niet, en een goed opgezette aanval werd keurig afgewerkt door Luc Cardun. Nog geen minuut later moest racing gewoon terug op voorsprong staan, maar eerst miste Nyssen onbegrijpelijk, en even later miste Bockstael een enorme kans. Op het uur lepelde Derck aan de overkant een balletje net over, maar in de laatste tien minuten had racing zeker drie zuivere kansen om de wedstrijd alsnog winnend af te sluiten. Eerst trapte Nyssen nog maar eens een loepzuivere kans naast en even later werd een gemaakt doelpunt alsnog van de lijn gekeerd. In de allerlaatste minuut redde doelman Claes voor Jong Geraardsbergen de meubelen door met veel moeite een balletje uit zijn doel te ranselen. Met deze 2 – 2 mogen vooral de bezoekers uit Onkerzele blij zijn. Racing had misschien recht op meer, het speelde verdienstelijk, maar te veel kansen werden de nek omgewrongen. Dit gebeurt nu eenmaal in voetbal, maar als het ook nog eens puntjes kost is dit des te pijnlijker.

Wedstrijden KVR Overboelare

Zaterdag 26/03/11
15.30 u KVRO Beloften – Grotenberge
13.00 u E. Houtem – KVRO -17
09.45 u Deftinge – KVRO -10
11.00 u KVRO -8 – Borsbeke
10.00 u KVRO -7 – Grotenberge

Zondag 27/03/11
15.00 u Wieze B – KVRO I

Zaterdag 02/04/11
15.00 u KVRO I – Heldergem

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background