fbpx
28 jun 2019

Onze streek maakt zich klaar voor de passage van de Tour de France

Op zaterdag 6 juli mag Geraardsbergen de Tour de France ontvangen.

Op zaterdag 6 juli mag Geraardsbergen de 106de editie van de Tour de France ontvangen. De doortocht van de wielrenners en tourkaravaan zal voor een groot volksfeest zorgen.

Het stadsbestuur wil er alles aan doen om de toeschouwers op een veilige en efficiënte manier naar dit groots evenement te brengen. Naast de doortocht staan er trouwens nog tal van nevenactiviteiten op het programma van Festival Pedal.

De Oudenbergstad verwacht meer dan 25.000 wielerliefhebbers. Festival Pedal zorgt voor een gratis evenement op en rond de Muur van Geraardsbergen. In de stad worden drie fanzones ingericht met aandacht voor elke wielerfan. De gezellige terrassen van de Grote Markt, de familiezone op de Vesten en een feestpodium met partyarea aan de kapel zijn de drie hotspots van de dag. De wedstrijd is ook volledig te volgen op grote schermen in elke zone. Het festival wordt de hele dag muzikaal opgevrolijkt vanop het podium. Het BMX Freestyle Team komt langs, we zoeken de Lotto Fan of the Day, ontmoeten enkele spetterende artiesten en theateracts en geven live commentaar op het verloop van de wedstrijd.

De hoogtepunten van de dag zijn ongetwijfeld om 11u30 de passage van de tourcaravaan, en tussen 13 uur en 13u25 de passage van de renners door de stad met de beklimming van de legendarische Muur van Geraardsbergen. Het publiek zal op en top kunnen genieten van een fantastische wielerhoogdag. Alle details zijn ter plaatse na te lezen in de unieke uitgave van de krant “Journal Pedal” of via de website www.festivalpedal.be .

Om de veiligheid te garanderen zal het parcours verkeersvrij zijn tussen 9u30 en 14 uur. De Brugstraat, Markt en Vesten zijn verkeersvrij vana 7 uur tot 20 uur. Ter hoogte van de kruispunten Moenebroekstraat – Aalstsesteenweg, Varingstraat – Aalstsesteenweg en Edingseweg – Onkerzelestraat kan je het parcours uitzonderlijk oversteken. Verkeer op het parcours zelf is onder geen beding toegestaan.

Kom je met de fiets ? Op het Stationsplein van Geraardsbergen zal een extra grote fietsenstalling staan.

Kom je met het openbaar vervoer ? Vanaf het station Viane-Moerbeke kan je de shuttlebus nemen. Die zet je zo dicht mogelijk bij het parcours af. Je kan ook afstappen in het station van Geraardsbergen, zodat je onmiddellijk in het stadscentrum bent.

Kom je met de auto ? Er zullen drie parkeermogelijkheden aangeboden worden. De shuttlebussen vervoeren passagiers vanaf 8 uur tot 19 uur. Zij zullen op regelmatige basis het traject afleggen om jou terug naar de parking te brengen.

Parking met shuttledienst Onkerzele: Er zijn opstapplaatsen aan het Provinciaal domein De Gavers, en aan het voetbalterrein van VK Jong Geraardsbergen. Afstappen kan ter hoogte van het rondpunt aan de Zonnebloem.

Parking met shuttledienst Moerbeke: Er zijn opstapplaatsen in de Heuvelstraat en het Moerbekeplein. Afstappen kan ter hoogte van het Oudenberghof.

Parking zonder shuttledienst Molendreef (voetbalterrein KSV Geraardsbergen): In de Molendreef zal de rijrichting tijdelijk omgedraaid worden. De parking zal bereikbaar zijn vanaf de Hazelaarstraat. Via het voetpad langs Sporthal De Veldmuis kan je het stadscentrum bereiken. 

De Tour in Ninove:

Naar aanleiding van de doortocht van de Ronde van Frankrijk zullen de Brusselsesteenweg en de Tabakslaan gedurende vijf uur afgesloten zijn voor het verkeer. De karavaan komt vanuit Roosdaal en rijdt Ninove binnen via de Brusselsesteenweg. Via de Leopoldlaan, Elisabethlaan, Brakelsesteenweg en Tabakslaan gaat men richting Geraardsbergen. Vanaf 9 uur tot ongeveer 14 uur wordt het parcours en ook de zijstraten die op het parcours uitkomen, afgesloten. De publiciteitskaravaan wordt tussen 10u50 en 11u25 in Ninove verwacht.Rond 12u45 rijden de renners Ninove binnen.

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background