12 jul 2007

Ons Huis internationaal

De afgelopen weken waren er enkele leden van biljartclub KBC Ons Huis die op het internationale toneel traden.

Sportief gezien zakten Ben Beylemans en Peter De Backer af naar Porto om er deel te nemen aan het Wereldbekertornooi driebanden dat plaatsvond in het voetbalstadion van FC Porto.

Ben Beylemans moest reeds aantreden in de tweede kwalificatieronde. Beylemans deed het echter perfect want hij versloeg zowel de Portugees Veloso met 2-1 als de sterke Duitser Schirmbrandt met 2-1. In de derde kwalificatieronde deed Beylemans nóg beter want nu won hij tweemaal met 2-0 tegen de Italiaan Niceforo en de Portugees Ferreira. In de laatste kwalificatieronde vóór het hoofdtornooi ging het echter mis voor Beylemans. Beylemans won zijn eerste partij nog wel met 2-0 tegen de sterke Ricardo Garcia, het nr. 40 op de wereldranglijst en tweede in het laatste Spaans kampioenschap, maar in zijn tweede partij verloor Beylemans met 2-0 van de Fransman Jérémy Bury, het nr. 21 van de wereld en de nr. 1 in Frankrijk. Spijtig voor Beylemans maar met een 44ste plaats in de eindrangschikking mag hij terugkijken op een geslaagd tornooi.

Peter De Backer was met zijn 9de plaats op de wereldranglijst rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtornooi van dit Wereldbekertornooi. In de 1/16de finales had De Backer niet de minste moeite met de Spanjaard Aguirre die hij met 3-0 overklaste. Maar in de 1/8ste finales ging het mis. De Backer verloor met 3-2 van de Zuid-Koreaan Kim, de nr. 6 op de wereldranglijst. De Backer stond nochtans 2 sets tegen 0 vóór en kreeg in de vierde set een matchpunt, maar toch was het de Koreaan die de match naar zijn hand wist te zetten. Jammer voor De Backer die in het eindklassement op de 10de plaats strandde en die op de wereldranglijst twee plaatsen moest inleveren en nu op de 11de plaats staat.

De eindwinst in dit Wereldbekertornooi ging naar de Zweede Torbjörn Blomdahl die in de finale onze landgenoot Roland Forthomme met 3-0 van tafel speelde. Een andere landgenoot, Frédéric Caudron, werd in de halve finale uitgeschakeld door Forthomme.

België mag gerust fier op zijn spelers want na het tijdperk Ceulemans-Dielis, staan er momenteel maar liefst 4 spelers in de top-11 met Frédéric Caudron (3de plaats), Roland Forthomme (5de plaats), Eddy Merckx (9de plaats) en Peter De Backer (11de plaats).

Het volgende Wereldbekertornooi wordt eind augustus gespeeld in het Egyptische Hurghada.

 

Op het vlak van de arbitrage werd Joris De Bou door de Europese Biljartbond (CEB) benoemd tot CEB-scheidsrechter. Joris De Bou is daarmee de jongste CEB-scheidsrechter in België. België telt in totaal 13 CEB-scheidsrechters.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background