9 jul 2011

Nys wint in Geraardsbergen

Het publiek was talrijk aanwezig op de laatste en beslissende manche van de Belgacom Belgian Mountainbike Grand Prix in Geraardsbergen. 90 renners namen de start in de categorie elite en U23.

In de eerste ronde trokken de Nederlander Hans Becking en Tom Meeusen in de aanval. Op het loodzware parcours moest Tom Meeusen echter vooraan afhaken. Hans Becking kreeg het gezelschap van zijn landgenoot Bas Peters, Belgisch kampioen Kevin Van Hoovels en publiekslieveling Sven Nys. In de derde ronde gingen Sven Nys en Hans Becking in de aanval, en Kevin Van Hoovels en Bas Peters werden terug voorbij gereden door Tom Meeusen. Halfkoers moest ook de Nederlander Hans Becking vooraan afhaken en ging Sven Nys solo. Tom Meeusen rukte terug op naar de tweede plaats. Bij het ingaan van de laatste ronde telde Sven Nyseeusen. Het trio met Belgisch kampioen Kevin Van Hoovels en de Nederlanders Hans Becking en Bas Peters volgde toen reeds op 2’20”.

Sven Nys won deze zware race op de flanken van de Oudenberg. Tom Meeusen werd tweede, en in de spurt voor de derde plaats toonde Kevin Van Hoovels zich sneller dan de Nederlander Bas Peters. Hans Becking kon beslag leggen op de vijfde plaats.
In het eindklassement van de Belgacom Belgian Mountainbike Grand Prix wint Sven Nys, voor Belgisch kampioen Kevin Van Hoovels en de Nederlander Bas Peters.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background