20 sep 2021

Noor Kristian Aasvold wint in Viane

Voor de 60ste editie van de Grote Prijs Paul Borremans had het Sportkomiteit van Viane ook een paar oude gloriën uit de beginperiode uitgenodigd. Roger Coppens, de winnaar van de eerste editie in 1961 tekende present. En ook Martin Van Den Bossche, de winnaar van de derde editie in 1963 was aanwezig.

De aanwezige renners hadden er zin in. De Deen Louis Bendixen strak al vroeg het vuur aan de lont. Andreas Goeman, Matthew Van Schoor, Vince Gerits en de Duitser Luca Dressler konden hun wagonnetje aanpikken, en zo vormde er zich een kopgroep van vijf man.

De Duitser moest al vroeg afhaken, maar ex-winnaar Lionel Taminiaux kon de sprong maken van het peloton naar de vluchters.

Na een 20-tal kilometer kwamen ook streekrenner Dylan Vandenstorme, ex-winnaar Jerome Baugnies, Laurens Huys, Jeroen Eyskens, Maxime De Poorter en de Noor Kristian Aasvold vooraan aansluiten. In de achtergrond verbrokkelde het peloton in drie stukken.

In de vijfde ronde slaagden streekgenoot David Desmecht, Elias Van Breussegem, Lennert Teugels, Jasper Kaesemans, Sven Noels, de Brit Alexander Richardson, de Noren André Drege en Svestad Bardseng en Sakarius Loland er eveneens in om het gat met de kopgroep dicht te rijden. Op het moment van de aansluiting probeerde de Noor Kristian Aasvold te ontsnappen, maar hij kreeg geen vrijgeleide van de rest van de vluchters.Even later waagde de Deen Louis Bendixen nogmaals zijn kans. Hij kon een bonus van 45″ opbouwen op de achtervolgers, waar Sven Noels moest achterblijven met materiaalpech. Louis Bendixen fietste een drietal ronden aan de leiding, met een maximale voorsprong van 55″, maar werd dan weer ingerekend.

Op 60 kilometer van de finish gooide de Noor Kristian Aasvold zijn aanvalskaarten op tafel. Ondermeer Maxime De Poorter, Jeroen Eyskens, Elias Van Breussegem, de Brit Alexander Richardson, en de Noor André Drege probeerden nog te reageren, maar de Noorman was gaan vliegen.

In een ware tijdrijdersstijl bouwde Kristian Aasvold zijn voorsprong uit tot 50″ op zijn dichtste achtervolgers. In de laatste ronde moest hij nog enkele seconden prijsgeven, maar hij kon zijn lange solovlucht succesvol afronden.

In de spurt voor de tweede plaats was Jeroen Eyskens vlugger dan de streekgenoten Jerome Baugnies en David Desmecht.

Uitslag: 1. Aasvold Kristian (Noor), 168 km in 3h48’29”; 2. Eyskens Jeroen op 28″; 3. Baugnies Jerome; 4. Desmecht David; 5. Van Schoor Matthew; 6. Teugels Lennert; 7. Richardson Alexander (GBr) op 29″; 8. De Poorter Maxime op 1’23”; 9. Drege André (Noor); 10. Vandenstorme Dylan; 11. Van Breussegem Elias op 1’27”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background