6 mrt 2016

Nipte maar zeer belangrijke zege voor Wezen-Vrienden

De enige optie voor de Wezen-Vrienden was winnen in de thuiswedstrijd tegen Spie Izegem.

De enige optie voor de Wezen-Vrienden was winnen in de thuiswedstrijd tegen Spie Izegem.
Coach Patrick Malfait koos voor Thomas De Vliegher, Jeroen Tuypens, Hendrik Tratsaert, Jimmy Hendrickx en Sam Verstraeten als starters. De bezoekers begonnen aan de partij met Anthony Denoyel, Marreel, Nikolaas Van Doninck, Gilles Colpaert en Matthias Leperre.
Via Jimmy Hendrickx en Jeroen Tuypens nam de thuisploeg onmiddellijk een 6-0 voorsprong. Izegem reageerde met o.m. een driepunter van Matthias Leperre. Met afstandshots van Jimmy Hendrickx en Hendrik Tratsaert en de bijdrage van een bedrijvige Jeroen Tuypens konden de Wezen een kloof slaan van 9 punten: 21-12. Matthias Leperre en Anthony Denoyel konden de schade nog beperken voor de West-Vlamingen: 21-16.
In het begin van het tweede quarter kon Hendrik Tratsaert de plaatselijke bonus verder opdrijven, maar met een driepunter van Joost Ampe en punten van Mattys Deleersnyder en Pieter Van Exem bleef Spie verder aanklampen: 26-23. Na afstandshots van Jimmy Hendrickx (Wezen-Vrienden) en Joost Ampe (Spie) konden Jeroen en Sam Tuypens de lokale bonus terug opdrijven tot 8 punten: 34-26. Spie Izegem dat, om nog eens kans te maken op het behoud, absoluut niet mocht verliezen, bleef echter verder knokken. Met bommen van Joost Ampe en Mattys Deleersnyder en de steun van Pieter Van Exem naderden ze terug tot op 2 punten: 36-34. Net voor de rust zorgden Jimmy Hendrickx en Sam Verstraeten terug voor een verschil van 5 punten: 40-35.
Net na de rust kwamen de West-Vlamingen, via Nikolaas Van Doninck en Gilles Colpaert, aansluiten: 40-39. Met o.m. twee driepunters van Jimmy Hendrickx en korven van Jeroen Tuypens, Thomas De Vliegher, Sam Verstraeten en Hendrik Tratsaert dreef de thuisploeg het verschil terug op tot 8 punten: 56-48. Gilles Colpaert, met een geslaagde afstandshot, en Pieter Van Exem hielden de bezoekers echter in de wedstrijd: 57-53.
Niettegenstaande een driepunter van Sander Deleersnyder konden Hendrik Tratsaert, Tim Van Driessche en Sam Verstraeten terug een voorsprong van 11 punten opbouwen: 69-58. De buit was echter nog niet binnen voor de Wezen want met driepunters van Sander en Mattys Deleersnyder en Nikolaas Van Doninck en punten van Pieter Van Exem naderden de bezoekers, met nog veertig seconden te spelen, tot op 73-69. Bij de thuisploeg scoorden Thomas De Vliegher en Jimmy Hendrickx nog belangrijke punten: 77-70 . Sander Deleersyder kon de pil voor de bezoekers nog verzachten met een driepunter. Eindstand: 77-73.
Door deze nipte, maar belangrijke overwinning, krijgen de Geraardsbergenaars terug wat meer ademruimte. In de klassering komen ze op gelijke hoogte van Tiger Zwevegem-Deerlijk, en moeten ze nog enkel de prestaties van Meetjesland in het oog houden. Blankenberge en Izegem zijn zeker van degradatie.
Andere uitslagen:
Wezen-Vrienden B – Basics Melsele C: 64-76
Kadetten WV – BBC Hamme: 90-42
BC Knokke-Heist – Miniemen WV: 37-59
Pupillen WV – Falco Gent B: 101-64
Wedstrijden zaterdag 12 maart:
10u: BBC Lokeren – Pupillen WV
12u45: Microben WV – Silaba Zelzate
13u: Selexion Vanneste Melle – Benjamins WV A (vriendschappelijk)
18u30: Wildcats Gavere B – Wezen-Vrienden C (vriendschappelijk)
KBBC Wezen-Vrienden zoekt:
KBBC Wezen-Vrienden Geraardsbergen is op zoek naar trainers voor volgend seizoen. We schrijven in met zowel provinciale als met landelijke ploegen. Zie jij jezelf deel uit maken van onze enthousiaste groep trainers ? Of weet jij iemand die we kunnen contacteren ? Wil jij meewerken aan het uitbouwen van onze club ? Bel naar 0468/15.35.13 of stuur een mailtje naar pmalfait@telenet.be og secretaris@wezen-vrienden.be .

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background