16 sep 2007

Nieuws van KBC Ons Huis

Superprestige Driebanden

Nadat Peter De Backer zich woendag in Turnhout had weten te plaatsen voor de kwartfinales van de Superprestige driebanden, ging het in de kwartfianles van vrijdag mineder goed.
In de eerste wedstrijd van zijn poule afgelopen woensdag werd Peter overklast door een sublieme Frédéric Caudron die via series van twee keer 8 en een keer 9 naar een 40-12 overwinning vloog in slechts tien beurten. 4,000 gemiddeld dus voor Caudron, een wereldprestatie. Ter herinnering, vorig jaar versloeg Caudron De Backer in de halve finales van hetzelfde tornooi met 40-4 in 6 beurten, nog steeds het huidige wereldrecord.
In de tweede en derde wedstrijd zette De Backer echter orde op zaken. Tegen Jimmy Mues won De Backer met 40-19 in 19 beurten met als hoogste reeks 11, en in de beslissende wedstrijd voor een plaats in de kwartfinales won De Backer met 40-24 in slechts 15 beurten van Ronny Daniels. In de laatste partij maakte De Backer series van 9 en 10. In het eindklassement van de poule eindigde De Backer tweede na Caudron met een schitterend gemiddelde van 2,090.
In de kwartfinales werd De Backer gekoppeld aan Jozef Philipoom, voormalig wereld- en Europees kampioen, en enkele weken geleden in Hurghada nog te sterk voor huidig Europees en wereldkampioen Eddy Merckx. De Backer geraakte echter niet op dreef en verloor met 40-30 in 35 beurten. Een mindere partij die op dit niveau direct wordt afgestraft.

Beker der Gewesten
In deze competitie die gespeeld wordt in Oost-en West-Vlaanderen en waarbij de ploegen bestaan uit drie spelers, was het deze week enkel de ploeg in het driebanden op match biljart die aan de slag moest. Het leverde een 2-4 uitoverwinning tegen de ploeg van KBC Gildevrienden uit Beveren. Stefaan Deruyver (10-5) verloor zijn partij, maar Geert De Vos (12-5) en André Van Kerckhove (15-11) zorgden voor de winstpartijen. In het klassement staat de ploeg na twee speelronden op de 6de plaats, net in het midden van het klassement.
Volgende week dinsdag speelt de ploeg van de Beker der Gewesten driebanden op matchbiljart thuis tegen K. Biljartgilde uit Oostkamp.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background