17 jun 2007

Nieuwelingen in Deftinge

Niettegenstaande de examenperiode kregen de Moedige Wielrijders toch 66 renners aan de start van de herdenkingsprijs Eddy Herregods voor nieuwelingen. Uiteraard waren er ook terug belangrijke punten te verdienen voor de Trofee 100/100, het regelmatigheidscriterium van De Beiaard. Met Laurens Poelman, Joeri Stallaert, Bart De Bondt en Mathias Lievens was zelfs de top-4 van het huidige klassement van de partij.
De organisatoren hadden ook heel wat premies voorzien, en dat zal wel de reden geweest zijn dat er van in de eerste ronde serieus gekoerst werd. Een tiental renners met o.m. Artis Pujats, Andris Vosekalns, Yoni Renders en Bart De Bondt konden een kleine voorsprong nemen. In de tweede ronde kwam alles terug samen, maar even later trok Mathias Van Holderbeke in de aanval. Hij kreeg het gezelschap van Artis Pujats en Andis Flaksis. Yoni Renders en Alessandro De Waele probeerden te reageren, maar volgden toch reeds op 20 seconden; Het peloton telde een achterstand van 40 seconden. Halfkoers was de voorsprong van de drie leiders zelfs opgelopen tot boven de minuut. Meteen het sein voor een tegenaanval met Vincent Liessens, Stijn Buyl en Lierdenaar Gregory Put. Zij slaagden er niet in om het gat toe te rijden, maar met nog drie ronden te rijden kwam de groep terug tot op 28 seconden. Op twee ronden van het einde nam Serge Dewortelaer het peloton op sleeptouw, en werden de leiders gegrepen. In de finale probeerde Tom Van Cotthem nog weg te raken, maar meer dan 50 meter kreeg hij niet. In de slotronde trok thuisrijder Gregory Put in de aanval, maar hij kreeg nog het gezelschap van zeven andere renners.


Joeri Stallaert

In een spannende spurt toonde Joeri Stallaert zich de snelste, voor Gijs Van Hoecke en Kevin Vanhuffelen. Een moegestreden Gregory Put moest vrede nemen met de achtste plaats. De Let Artis Pujats won de spurt van het peloton.
Voor Joeri Stallaert is het de derde zege van het seizoen. Hij wordt ook de nieuwe leider in het regelmatigheidscriterium van weekblad De Beiaard.

Uitslag:
1. Joeri Stallaert
2. Gijs Van Hoecke
3. Kevin Vanhuffelen
4. Alessandro De Waele
5. Mathias Van Holderbeke
6. Alexander De Roose
7. Peter De Winter
8. Gregory Put op 10”
9. Artis Pujats (Letland) op 15”
10. Kristaps Safronics (Letland)
11. Arne Cauchie
12. Yannic Lauwereys
13. Wannes Cauwenbergh
14. Andres Saelens
15. Bart De Bondt
16. Niels De Rooze
17. Kenny De Smet
18. Lucas De Vos
19. Matthias Vetsuypens
20. Quintin Vanheuverswijn

 

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background