3 sep 2008

Nieuw seizoen van start

Deze week begon in de Koninklijke Belgische Biljart Bond het nieuwe seizoen van de NIDM-competitie, de nationale interclub driebanden op match biljart.

KBC Ons Huis treed net als vorig jaar aan met twee ploegen, één in derde klasse en één in vierde klasse. Elke ploeg bestaat telkens uit vier spelers.
Ploeg één speelde maandag 4-4 gelijk tegen KBC Metro uit Gent. Andy Prieus was de ster van de avond want hij won zijn partij met 27-6 in slechts 18 beurten. Een heel hoog gemiddelde van 1,500. Ook Walter Temmerman speelde zich in de kijker want Temmerman beëindigde de partij met een serie van 8, won met 34-27 en speelde een goeie 0,809 gemiddeld. Kristof Labie en invaller Lucien Capiau (voor de zieke Luc Gillade) verloren hun partij. Labie verloor nipt met 34-31 tegen een gewezen ereklassespeler en Capiau verloor al even nipt met 25-27. Een extra-punt zat er dus zeker in.

De tweede ploeg startte het seizoen in mineur want ze gingen met 0-8 de boot in tegen ploeg 3 van de Oostendse BA. André Van Kerckhove hield min of meer gelijke tred maar verloor met 18-22. Geert De Vos, die met een gipsverband speelde wegens een gebroken pink, verloor met 13-22. Danny De Taeye verloor met 17-27 en een sterk gestartte Stefaan Van der Poorten viel uiteindelijk volledig stil en verloor met 13-27.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background