fbpx
8 sep 2017

Nederlandse Anouska Koster wint slotrit en eindklassement Lotto Belgium Tour

Voor de zesde opeenvolgende keer speelde de apotheose van de Lotto Belgium Tour zich af in wielerstad Geraardsbergen.

Voor de zesde opeenvolgende keer speelde de apotheose van de Lotto Belgium Tour zich af in wielerstad Geraardsbergen.


De Belgische kampioene Jolien D’Hoore begon als leidster aan de slotetappe met 1/10de van een seconde voorsprong op Europees kampioene Marianne Vos. Het beloofde dus een spannend duel te worden tussen de twee topfavorieten, of kon het Amerikaanse duo Coryn Rivera en Megan Guarnier nog stokken in de wielen steken. De gure weersomstandigheden maakten het loodzware parcours van de slotrit nog eens extra lastig.


Er vormde zich al snel een kopgroep van 11 met o.m. de Noorse Emilie Moberg, de Nederlandse Anouska Koster en de Italiaanse Giorgia Bronzini. Zij behaalden een voorsprong van meer dan één minuut.


Bij de eerste klim naar de mythische Muur van Geraardsbergen kwam er reactie in het peloton dat inmiddels tot op 20” genaderd was met Jolien D’Hoore en Marianne Vos in de voorpost.


Nadat zich een grote groep met de favorieten vormde trokken de Amerikaanse Coryn Rivera en de Nederlandse Anouska Koster in de aanval. Ze begonnen aan de slotronde van 26 kilometer met een bonus van 30” op een groep met o.m. Marianne Vos en Jolien D’Hoore. De Amerikaanse winnares van de Ronde van Vlaanderen was op dat moment de virtuele leider in het algemeen klassement.
De Amerkaanse leidster in het jongerenklassement moest echter vooraan de rol lossen. Haar plaats in de kop van de wedstrijd werd ingenomen door haar ploeggenote Ruth Winder.


In een spurt bergop liet de Nederlandse Anouska Koster haar gezellin echter geen schijn van kans.

Lotte Kopecky eindigde nog op een verdienstelijke derde plaats.

Marianne Vos won de spurt van de achtervolgers voor Megan Guarnier, Elise Delzenne en Jolien D’Hoore.


Anouska Koster wint ook het eindklassement, voor Ruth Winder en Marianne Vos.

De Nederlandse Koster is uiteraard ook winnares van het jongerenklassement. Marianne Vos wint het puntenklassement. Jolien D’Hoore is beste Belgische en de Noorse Vita Heine wint de bolletjestrui van het bergklassement.  

 
Tags

NU OP DE RADIO

Titel

Artiest

Background