21 sep 2010

Nederlander Jhonny Hoogerland wint in Viane

De organisatoren van het Sportkomiteit Viane mochten 97 renners verwelkomen op hun jubileumeditie van de “Grote Prijs Paul Borremans”.

 

Reeds in de eerste van de vijftien af te leggen ronden vormde zich een kopgroep van elf renners met Staf en Bert Scheirlinckx, Tom Van den Haute, Jerome Baugnies, Geert Omloop, Jhonny Hoogerland, Jean Zen, Rob Ruygh, Joost Van Leijen, Christopher Stevenson en Siebrecht Pieters. De vluchters behaalden een maximale voorsprong van 40 seconden. In het peloton waren het vooral de mannen van Veranda Willems die het tempo bepaalden, en er voor zorgden dat het in de vierde ronde tot een hergroepering kwam. In de vijfde ronde kwam het tot een breuk in het peloton, en ontstond er een verschil van 50 seconden tussen de eerste en de tweede groep. Vooraan konden zich met Jhonny Hoogerland, Jan Kuyckx, Wim De Vocht, Andy Capelle, Frederik Veuchelen, Rob Goris, Matti Helminen, Gilles Devillers, Andreas Schillinger, Eric Baumann, Inge Berg Geir en Guillaume Pont twaalf renners afzonderen. Ze bouwden een bonus op van 28 seconden op een achtervolgend groepje met Jerome Baugnies, Kevin Van den Noortgate, Jonas Ljungblad, Geert Verheyen, Jens Mouris, Hanish Haynes, Joost Van Leijen en Andreas Dietziker. Even verderop volgde nog een achttal met o.a. de broertjes Scheirlinckx, Dirk Bellemakers en Serguy Lagutin. Halfkoers smolten de drie groepjes samen en vormde zich een kopgroep van 28 renners. Frederik Veuchelen en Gilles Devillers trokken in het offensief en bouwden een voorsprong op tot één minuut; Bij de achtervolgers kwam er een tegenreactie van Wim De Vocht en Michael Stevenson. Zij kregen nog het gezelschap van Johnny Hoogerland, Jerome Baugnies, Dirk Bellemakers, Andy Capelle, Rob Ruygh, Rob Goris, Hanish Haynes, Eric Baumann en  Andreas Schillinger.
En in de elfde ronde slaagden zij er in om bij het leidersduo aan te sluiten. De dertien behaalden een maximale voorsprong van 26 seconden. Met nog vier ronden te rijden kwamen ook nog een aantal achtergebleven renners terug aansluiten. Er volgde een nieuwe aanval met Jerome Baugnies, Andy Capelle, Jens Mouris en Andreas Schillinger. In de voorlaatste ronde slaagde Jhonny Hoogerland er in om op zijn eentje het gat naar de leiders toe te rijden. Op het ogenblik dat Hoogerland vooraan kwam aansluiten, demarreerde Jerome Baugnies maar hij werd terug gegrepen. In de laatste ronde konden ook Geert Verheyen en Rob Ruygh de leiders nog vervoegen. Jens Mouris kon het hoge tempo niet meer aan en moest afhaken, zodat zes man met een kleine voorsprong de finale konden aanvatten.

In de slotkilometers plaatste Jhonny Hoogerland nog een ultieme aanval. Jerome Baugnies probeerde te reageren maar strandde op de tweede plaats. De Duitser Andreas Schillinger finishte als derde, voor Andy Capelle, Rob Ruygh en Geert Verheyen.

 

Uitslag:
1.Jhonny Hoogerland (Ned) 168km in 3u53’
2.Jerome Baugnies
3.Andreas Schillinger (Dui)
4.Andy Capelle
5.Rob Ruygh (Ned)
6.Geert Verheyen
7.Sjef De Wilde op 13”
8.Bert Scheirlinckx
9.Jonas Van Genechten
10.Eric Baumann (Dui)
11.Rob Goris
12.Geert Omloop
13.Kevin Van Den Noortgate
14.Dirk Bellemakers (Ned)
15.Tom Van Den Haute
16.Jan Kuyckx
17.Joost Van Leijen (Ned);
18.Staf Scheirlinckx
19. Jarno Gmelich Meijling (Ned)

20.Gilles Devillers;
21.Mar Goos (Ned)
22.Frederik Veuchelen
23.Jean-Paul Simon
24.Wim De Vocht
25.Hamish Haynes (GBr)
26.Guillaume Pont (Fr)
27.Inge Berg Geir (Noor)
28.Jean Zen (Fr)
29.Michael Stevenson (Den) op 45”

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background