9 jan 2006

Munkzwalm – Ksv Geraardsbergen

SK Munkzwalm – KSV Geraardsbergen: 1 – 0

Voor de verplaatsing naar het derde geklasseerde Munkzwalm moest trainer Peter De Vadder noodgedwongen aan zijn ploeg sleutelen. Joeri Dujaquier en Pieter-Jan Van Laethem waren geschorst, en Kim Chavatte moest met een op training opgelopen kwetsuur aan de kant blijven.
In de eerste minuten van de wedstrijd moest doelman Sven Neyrinck twee keer redden op doelpogingen van David Servranckx.
Na voorbereidend werk van Arne Saeys, was er in de negende minuut een prachtsave van thuisdoelman Mario Lobert nodig, om Maxime Dhoore van een doelpunt te houden.
Tien minuten later besloot de vrijstaande Arvid Minnaert van dichtbij over het Geraardsbergse doel. Op het halfuur kwam de thuisploeg op voorsprong. Een voorzet van op links werd door de lange Xavier Cruypelinck via binnenkant paal in doel gekopt : 1 – 0.

In de tweede helft gingen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker. Gedurende liefst 45 minuten werden de thuisspelers op hun eigen helft teruggedrongen.
Twee minuten na de rust was er terug een goeie parade van doelman Mario Lobert nodig, op een loeier van Steven Maginet. En vijf minuten later verdween een schot van Kevin de Wannemaeker nipt over de deklat. Op het uur moest de thuisdoelman een poging van Arne Saeys stoppen. Nadat een schot van de ingevallen Geert Jenquin naast ging, besloot Wouter Eloot ook nog over het thuisdoel. In de 75ste minuut moest Mario Lobert nogmaals redden op een doelpoging van Michael Fleurinck. Dame Fortuna was de Geraardsbergenaars niet gunstig gezind. Met nog een tiental minuten te spelen kon Steven Maginet voorzetten, en besloot Geert Jenquin op de paal.
Vijf minuten voor tijd kon bij de thuisploeg de ingevallen Robby Den Tandt nog even dreigen, maar een in de tweede helft bijna werkloos toeziende KSV-doelman Sven Neyrinck bleef attent.
In de slotseconden konden de bezoekers nog drie hoekschoppen afdwingen, en trok doelman Neyrinck zelfs nog mee in de aanval, maar de meer dan oververdiende gelijkmaker bleef uit.
Door deze nipte overwinning wordt SK Munkzwalm de nieuwe leider in de tweede provinciale B.

Aanstaande zondag om 15 uur, is KSV Geraardsbergen aan de Molendreef gastheer voor S.O.S. Schellebelle. Als de rood-gelen met evenveel inzet spelen, dan moeten de drie punten zeker thuis gehouden worden.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background