16 okt 2007

Mitsubishi-MKG-Jartazi voorgesteld

Enkele dagen geleden werd het nieuwe Mitsubishi-MKG-Jartazi wielerteam voorgesteld. Jartazi, de huidige hoofdsponsor, zet een stapje opzij, en wordt nu co-sponsor in het nieuwe pro-continentale team. Omdat men met de ploeg wou groeien ging manager Patrick Stallaert op zoek naar grotere bedrijven met uiteraard ook grotere budgetten. Mitsubishi, vorig jaar reeds de autosponsor van de ploeg, wordt de nieuwe hoofdsponsor. Via de wielersport wil deze multinational nog een grotere naambekendheid verwerven. Mitsubishi stapt voorlopig voor één jaar, met optie voor een tweede en derde seizoen, in dit project. Ook MKG, een Duitse bank waarmee de autoconstructeur nauw samenwerkt, stapt mee in het project. Deze bank die sinds 2004 ook actief is in België, gaat via de investeringen in de wielersport ook op zoek naar een nog grotere naambekendheid in België en Nederland. Jartazi blijft o.m. zorgen voor de wieleruitrusting van de renners. De nieuwe pro-continentale formatie heeft tevens een deal met fietsenfabrikant Basso.

Tijdens de voorstelling van de nieuwe sponsors van het team, maakte manager Patrick Stallaert van de gelegenheid gebruik om ook enkele nieuwe renners voor te stellen.


Mathieu Criqieulion

Onze streekrenners Mathieu Criqieulion en Sven Nevens mochten er hun contract verlengen. Ook Gregory Habaux en Jarno Van Mingeroet verlengden hun verblijf bij de ploeg. Eerder mochten ook ex-Belgisch kampioen Geert Omloop en Janek Tombak reeds bijtekenen.

Nieuwe aanwinsten voor de ploeg worden o.m. neo-prof Maxime Van Tomme, James Van Landschoot (die overkomt van Landbouwkrediet) en Stefan Van Dijk (ex-kampioen van Nederland).


Frank Vandenbroucke en Wim De Wolf

Als klap op de vuurpijl werd ook Frank Vandenbroucke aan de aanwezige pers voorgesteld als nieuwkomer. Het “enfant terrible” van de Belgische wielersport tekende een prestatiegericht contract van één jaar bij Mitsubishi-MKG-Jartazi.

Vandenbroucke is tevreden dat hij na een chaotisch jaar terug een vooral Belgisch programma mag rijden. Hij krijgt alvast het vertrouwen van de sponsors die hem de gelegenheid willen geven om zijn carrière met glans af te sluiten. De voorbije weken konden manager Patrick Stallaert en sportdirecteur Jef Braekeveldt nog enkele transfers realiseren. Ook Jens Mouris, Hans Dekkers, Guennadi Mikhailov, Gediminas Bagdonas en Aidis Kruopis komen als nieuwkomers het team versterken.

Wim De Wolf, nog een man uit onze streek, die vorig seizoen vooral achter de schermen werkte en vooral de administratieve taken op zich nam zal volgend seizoen samen met Jef Braekeveldt en Jean-Luc Jonrond de taak van sportbestuurder op zich nemen.

Of veldrijder Jan Soetens nog een toekomst heeft bij de ploeg zal waarschijnlijk afhankelijk zijn van zijn prestaties tijdens het recent op gang geschoten cyclo-cross-seizoen. Soetens heeft voorlopig nog een contract tot het einde van dit jaar.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background