29 mrt 2009

Miniemen Wezen-Vrienden zijn kampioen

Wezen-Vrienden – Assenede: 83-46

Bij winst konden de Geraardsbergse miniemen op de voorlaatste speeldag van de competitie kampioen spelen. Tegenstander was Assenede, dat aan de match begon met Gillis, Roegiers, De Zutter, De Zweemer en Cornelis. Bij de Wezen gingen Dries en Bart Vandervoort, Achmed Chaouch en Sven en Robin Collyns van start.
De thuisploeg ging gemotiveerd van start. Met korven van Robin en Sven Collyns en Bart en Dries Vandervoort realiseerden de Geraardsbergenaars halverwege het eerste quarter al een bonus van 14 punten: 16-2. Bij de bezoekers was het enkel Gillis die met o.m. een driepunter voor wat tegenstand kon zorgen. Met korven van Willem Van Trimpont, Achmed Chaouck en Bart Vandervoort werd het eerste quarter afgesloten bij een 24-9 stand. Eigenlijk kon het feest dan al beginnen.
In het tweede quarter nam de thuisploeg wat gas terug, wat de bezoekers meteen toeliet om hun achterstand te beperken: 30-19. Met korven van Jonathan Batselier, Achmed Chaouck, Bart Vandervoort, Jonas Janssens en Robin Collyns kon de thuisploeg de voorsprong toch vergroten tot 23 punten: 46-23. Bij de bezoekers was het terug Gillis die met o.m. een driepunter de schade toch nog kon beperken tot 46-27.
Via Robin en Sven Collyns, Bart Vandervoort en Achmed Chaouch werd de kloof in het derde quarter verder uitgediept tot 28 punten: 66-38.
Ook in het vierde quarter slaagden de jongens uit Assenede er niet in om enig weerwerk te bieden. Via Jasper Holvoet, Willem Van Trimpont, Robin Collyns, Ruben Rateau en Dries Vandervoort werd de ruime voorsprong opgebouwd tot 37 punten. Eindstand: 83-46.
Volgende zaterdag, om 13u30, moeten de jongens van coach Patrick Vandervoort op bezoek bij Okapi Aalstar. Als ze erin slagen om de slotwedstrijd in het Aalsterse Forum te winnen, dan kunnen ze de competitie afsluiten zonder nederlaag.
Alvast proficiat aan het ganse team, de coach en de begeleiders !

Wezen-Vrienden: Bart Vandervoort (26 punten); Achmed Chaouch (17 punten); Robin Collyns (11 punten); Dries Vandervoort (7 punten); Sven Collyns en Willem Van Trimpont (elk 6 punten); Jasper Holvoet (4 punten); Jonathan Batselier, Jonas Janssens en Ruben Rateau (elk 2 punten).

Assenede: Gillis (17 punten); Roegiers (14 punten); De Zutter (11 punten); De Zweemer (4 punten).

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background