1 sep 2010

Stadsprijs Geraardsbergen

Michael Van Staeyen heeft woensdag de 93ste stadsprijs in Geraardsbergen gewonnen.

Hij was één van de 225 eliterenners die aan de start kwam. Bjôrn Leukemans werd tweede, Gorik Gardeyn finishte derde.

Na enkele schermutselingen met o.a. Landbouwkredietrenner David Boucher werd reeds halfweg de koers een goede vlucht gevormd door 22 renners. Alle grote ploegen waren aanwezig en hierdoor raakte de achtervolging in het peloton moeilijk georganiseerd. Voor Topsport Vlaanderen-Mercator, Vacansoleil, Rabobank, Landbouwkrediet, Lotto hadden allen enkele mannetjes mee.

Herzelenaar en Lottorenner Staf Scheirlinckx, die nog pech kende in de eerste ronde, was heel bedrijvig in de kopgroep. Bij de 17 beklimmingen van de Brugstraat, Markt en het stukje Vesten ontbond Staf regelmatig zijn duivels en deed zijn medekoplopers op de adem trappen.
Ook streekgenoot Robbie Mcewen, samen met zijn ploegmaat Stijn Vandenbergh, probeerden nog de kloof te dichten maar slaagden ook niet in zijn opzet om de eerste groep bij te halen. Bert Scheirlickx kende de grootste pech bij de beklimming van de Markt toen hij zijn versnellingsapparaat in zijn achterwiel trok. Boos en ontgoocheld verliet hij de wedstrijd.

In de slotronde kwam het nog tot een aantal demarrages, maar de renners uit de kopgroep beslisten in de spurt over winst. De Antwerpenaar Michaël Van Staeyen klopte een heel bedrijvige Björn Leukemans en Gorik Gardeyn. De renners van Vacansoleil baalden na het nipte verlies tegen de Topsport Vlaanderen-Mercator winnaar.

Uitslag

1. Michaël Van Staeyen
2. Bjôrn Leukemans
3. Gorik Gardeyn
4. Sep Vanmarcke
5. Staf Scheirlinckx
6. Fréderic Amorison
7. Paul Martens
8.Davis Boucher
9. Dan Craven
10.Huub Duyn

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background