15 sep 2009

Melle-Vogelhoek – Wezen-Vrienden

BBC Melle-Vogelhoek – Wezen-Vrienden A: 79-46

Op de eerste provinciale competitiedag moesten de Wezen-Vrienden de moeilijke verplaatsing maken naar Melle-Vogelhoek. De Geraardsbergenaars konden bovendien geen beroep doen op Steven Vandingelen die de afgelopen week een operatie moest ondergaan. Ook kreeg het bestuur net voor de match nog meer slecht nieuws, want Andrija Soldo moet aan de schouder geopereerd worden en zal ook vor verscheidene maande out zijn.
Melle begon aan de wedstrijd met Jooris, Reyntens, Van Hecke, Cromar en Olbrechts. De Wezen gingen van start met Koen Romeyns, Frank Vanderkimpen, Gorik Cooreman, Ken Galle en Kristof Callebaut. Met o.m. driepunters van Olbrechts en Reyntens kwam de thuisploeg onmiddellijk op voorsprong: 8-4. Frank Vanderkimpen kon nog tegenscoren, maar dan met driepunters van Jooris en Olbrechts, en korven van Cromar en Van Hecke zorgden de Mellenaars voor een tussentijdse 15-0. De wedstrijd was amper 7 minuten bezig, en de Oudenbergploeg keek al op tegen een achterstand van 17 punten: 23-6. Op het einde van het eerste quarter konden Bart Van Gompel, Gorik Cooreman en Stefaan De Kesel de schade toch nog enigsinds beperken tot 27-15.
In een zwak tweede quarter liep de thuisploeg via Van Hecke en Vandersypt verder uit tot 34-15. Kristof Callebaut kon met een geslaagde afstandshot tegen scoren, maar Vandersypt en Reyntens zorgden voor een echte blamage: 40-18. Net voor de rust konden Gorik Cooreman en Koen Romeyns nog milderen tot 40-22.
In het derde quarter scoorden Koen Romeyns, Frank Vanderkimpen en Jeffrey Antheunis elk een driepunter voor de bezoekers, maar ook dat kon niet verhelpen dat de thuisploeg de kloof verder uitdiepte tot 21 punten: 55-34.
Met o.m. afstandshots van Lataire en Vandersypt kon de thuisploeg in het vierde quarter het verschil opdrijven tot 29 punten: 69-40. En met nog anderhalve minuut te spelen kregen Reyntens en Van Hecke een oververdiende applausvervanging. En ook zonder hun sterkhouders slaagden Vandersypt, Lataire en Vanraepenbosch erin om de onherkenbare Wezen-Vrienden een nog grotere blamage aan te smeren. Eindstand: 79-46.

Volgende zaterdag speelt Gorik Cooreman met de Wezen tegen zijn ex-ploeg Deinze. Hopelijk herstellen de Geraardsbergenaars zich vlug van de mislukte competitiestart, en kunnen ze de punten in De Kriebel houden.

BBC Melle-Vogelhoek: Vandersypt (20 punten); Van Hecke (17 punten); Reyntens (11 punten); Olbrechts (10 punten); Lataire (7 punten); Jooris en Cromar (elk 5 punten); Vanraepenbosch (4 punten).

Wezen-Vrienden: Ken Galle, Frank Vanderkimpen, Gorik Cooreman en Koen Romeyns (elk 7 punten); Bart Van Gompel (6 punten); Stefaan De Kesel (5 punten); Kristof Callebaut (4 punten); Jeffrey Antheunis (3 punten).

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background