3 okt 2020

Mathieu Van Der Poel wint slotetappe en eindklassement Binck Bank Tour

De Nederlandse kampioen heeft in Geraardsbergen op een indrukwekkende manier de slotetappe van de Binck Bank Tour gewonnen.

Op 70 kilometer van de finish reed hij samen met de Fransman Florian Senechal het gat dicht naar een vroege kopgroep met o.m. Belgisch kampioen Dries De Bondt.

Bij de derde passage op de Muur van Geraardsbergen lieten Van Der Poel en Senechal hun gezellen in de steek, en aan de Bosberg moest ook de Fransman afhaken.

De Nederlandse kampioen begon op 50 kilometer van de finish aan een fantastische soloprestatie. Hij bouwde een maximale voorsprong van 1’35” op het peloton met leider Mads Pedersen.

In de slotronde kwam er nog reactie van o.m. Soren Kragh Anderson, Stefan Kung, Oliver Naesen en Sonny Colbrelli. Ze zouden nog tot op een handvol seconden naderen van een totaal leeggereden Mathieu Van Der Poel.

Oliver Naesen won de spurt van stervende zwanen voor de tweede plaats. Sonny Colbrelli werd derde, Soren Kragh Andersen vierde, en Stefan Kung vijfde.

Mathieu Van Der Poel is ook laureaat in de eindklassering, voor Soren Kragh Andersen en Stefan Kung.

Mads Pedersen wint het puntenklassement.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background