31 aug 2022

Mathieu Van Der Poel wint 104de Stadsprijs.

Mathieu Van Der Poel was ongetwijfeld de grootste blikvanger bij de deelnemers aan de 104de Stadsprijs in Geraardsbergen.

Op het nogal lastige parcours kwam hij zich voorbereiden op het wereldkampioenschap.

En dat Mathieu Van Der Poel zijn zinnen had gezet op de oudste kermiskoers van het land bleek al in de eerste ronde.

Samen met zijn landgenoot Meindert Weulink trok hij reeds in de eerste ronde in de aanval. Het Nederlandse duo behaalde een voorsprong van 30″, maar tijdens de tweede ronde werden ze ingerekend door een jagend peloton.

Op het einde van de derde ronde demarreerde onze noorderbuur Bart Lemmen. Onmiddellijk kwam er reactie van de broers Van Der Poel. Even later konden ook nog Elias Van Breussegem en Thomas Joseph hun wagonnetje aanpikken. Het vijftal behaalde een bonus van 1’25” op de groep.

Met nog een 50-tal kilometer voor de boeg moest Thomas Joseph vooraan afhaken, en even later werd hij bijgehaald door het peloton.

In de voorlaatste beklimming van de Markt naar de Vesten liet Mathieu Van Der Poel zijn metgezellen ter plaatste, en fietste hij in de slotronde nog 50″ bij elkaar.

Bij de achtervolgers won zijn broer David de spurt voor de tweede plaats voor zijn landgenoot Bart Lemmen en Elias Van Breussegem.

Het podium van de laatste Stadsprijs kleurde dus volledig Hollands. Naar volgend jaar toe zijn er plannen om als opvolger van de Stadsprijs uit te pakken met een UCI-wedstrijd.

Uitslag: 1. Van Der Poel Mathieu (Ned), 162 km in 3u18’11”; 2. Van Der Poel David (Ned) op 54″; 3. Lemmen Bart (Ned); 4. Van Breussegem Elias op 58″; 5. Schulting Peter op 1’22”; 6. Willems Thimo; 7. Baugnies Jerome; 8. Vandevelde Yentl; 9. Verhofstadt Thibau; 10. Centrone Ivan (Lux)……….

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background