6 sep 2017

Marianne Vos wint eerste rit Lotto Belgium Tour in Ninove

Na haar overwinning in de proloog mocht de Belgische kampioene Jolien D’Hoore als leidster van start gaan in de eerste rit.

Na haar overwinning in de proloog mocht de Belgische kampioene Jolien D’Hoore als leidster van start gaan in de eerste rit.
Met 123 rensters namen ze in Ninove de start voor een tocht over 114 kilometer. Op de Bruinenbroek, de eerste helling van de dag, nam de Amerikaanse Megan Guarnier het peloton op sleeptouw.


Halverwege de wedstrijd kon een drietal met Trine Schmidt, Lenny Druyts en Kaat Hannes ontsnappen. Ze haalden een bonus van meer dan 1 minuut.

De favorieten lieten echter niet begaan en uiteindelijk vormde zich een kopgroep van 13 rensters met Europees kampioene Marianne Vos, Belgisch kampioene Jolien D’Hoore, Giorgia Bronzini, Coryn Rivera, Megan Guarnier, Kaat Hannes, Trine Schmidt, Jeanne Korevaar, Anouska Koster, Eugenia Bujak, Abby-Mae Parkinson, Ruth Winder en Skviar Schneider. De vluchters haalden een voorsprong van 1’20” op het peloton.
Op een vijftal kilometer van de finish trokken Giorgia Bronzini, Anouska Koster en Megan Guarnier in de aanval, maar Marianne Vos bracht de rest van de kopgroep terug.


De spurt op de Halse Steenweg in Meerbeke werd gewonnen door de Nederlandse Marianne Vos, voor Jolien D’Hoore en de Amerikaanse Coryn Rivera.


Marianne Vos wordt de nieuwe leidster in het algemeen en het puntenklassement. Coryn Rivera is de beste jongere, Jolien D’Hoore de best geklasseerde Belgische renster, en Megan Guarnier voert het bergklassement aan. Verder werden ook nog Kaat Hannes (rushes) en Trine Schmidt (strijdlust) gehuldigd.
Vrijdag strijden de dames in Geraardsbergen voor de eindoverwinning in de Lotto Belgium Tour.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background