16 aug 2015

Manuel Quinziato wint slotetappe Eneco Tour in Geraardsbergen

De Italiaan Manuel Quinziato heeft in Geraardsbergen de slotetappe van de Eneco Tour gewonnen. Tim Wellens is voor de tweede opeenvolgende keer winnaar van het eindklassement.


Kort na de start in Sint-Pieters-Leeuw trokken 14 renners in de aanval. Yves Lampaert, Manuel Quinziato, Marco Coledan, Moreno Hofland, Rudiger Selig, Roberto Ferrari, Adam Blythe, Kristijan Koren, Georg Preidler, Nico Denz, Dylan Groenewegen, Tim Kerkhof, Bjorn Leukemans en Roy Jans behaalden al vlug een voorsprong van om en bij de vier minuten. In de achtergrond was het vooral het Lotto-team van leider Tim Wellens die de wedstrijd controleerden.


Bij de eerste passage op de Muur van Geraardsbergen ontplofte de kopgroep. Na een demarrage van Manuel Quinziato konden onze landgenoten Bjorn Leukemans en Yves Lampaert hun wagonnetje nog aanhaken. Het drietal werd niet meer bedreigd en kon de laatste plaatselijke ronde aanvatten met een bonus van meer dan twee minuten.
Tijdens de laatste klim van de Denderoordstraat plaatste Manuel Quinziato een nieuwe aanval. Yves Lampaert moest passen, Bjorn Leukemans probeerde te reageren maar kon de kloof niet dichten.


De Italiaan Quinziato, die de voorbije ritten heel wat werk verrichte voor Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert, hield aan de aankomst een kleine bonus over op Bjorn Leukemans en Yves Lampaert.
Greg Van Avermaet won de spurt voor de vierde plaats voor de Fransman Julian Alaphilippe en Tiesj Benoot.


Tim Wellens wint voor de tweede opeenvolgende keer het eindklassement. Greg van Avermaet en Wilco Kelderman vervolledigen het podium.

Andre Greipel won het puntenklassement.

Uitslag: 1. Manuel Quinziato (Ita); 2. Bjorn Leukemans op 3”; 3. Yves Lampaert op 8”; 4. Greg Van Avermaet op 38”; 5. Julian Alaphilippe (Fra); 6. Tiesj Benoot op 40”; 7. Filippo Pozzato (Ita); 8. Jan Bakelants op 42”; 9. Philippe Gilbert; 10. Magnus Nielsen (Den)…..
Eindklassement: 1. Tim Wellens; 2. Greg Van Avermaet op 59”; 3. Wilco Kelderman (Ned) op 1’17”; 4. Philippe Gilbert op 1’40”; 5. Fabio Felline (Ita) op 1’48”; 6. Andriy Grivko (Ukr) op 1’54”; 7. Michael Rogers (Aus) op 2’02”; 8. Tiesj Benoot op 2’11”; 9. Juul Jensen (Den); 10. Julian Alaphilippe (Fra)…..

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background