6 mrt 2005

Maldegem – Wezenvrienden

Maldegem – Wezenvrienden 73-75

De moeilijke verplaatsing naar de Maldegem was op papier absoluut niet te onderschatten. Maldegem staat op de elfde plaats in de rangschikking en is nog steeds niet zeker van behoud en de wezen moesten absoluut winnen wilden ze hun kansen behouden voor de play-offs. In de heenronde konden de wezen slechts afstand nemen van de Polderjongens in de slotminuten. Daarenboven kwam nog het feit dat Mario De Wandel er in de volgende drie wedstrijden niet bij zal zijn en de wezen na de nederlaag van vorige week thuis tegen Melle Vogelhoek iets recht te zetten hadden. De laatste weken straalde de Muurploeg te weinig initiatief uit en werd er heel krampachtig gespeeld.Coach Van De Vyle startte met Romeyns, Denie, ‘t Kindt, De Smedt en De Rouck in de basis.
Arnold Derouck opende vanop de vrijworplijn de score. Geert De Smedt kreeg de opdracht van superreus Turpyn uit de wedstrijd te houden en Geert deed dit echt uitstekend. Geert zou zich profileren tot matchwinnaar en 18 puntern scoren. De wezen startten echt subliem en na het eerste quarter is de stand 9-20. Koen Romeyns goed op dreef en deze Geraardsbergse spelverdeler bewees zijn kunnen. De wezen trapten wellicht op hun adem in de eerste periode en de Maldegemnaars konden terugkeren in de wedstrijd en met het rustsignaal hadden we een 30-30 stand.
Ook na de rust was het een close game die alle kanten uitkon. Arnold Derouck deed wat van hem gevraagd werd en bleef scoren. Met nog tien minuten te gaan toonden de bordjes 48-47. Bij de thuisploeg mocht spelverdeler Taets vervroegd gaan douchen en dit bleek wel een serieuse handicap voor de grensjongens.De wezen liepen verder uit en met nog anderhalve minuut te spelen was de stand 62-67. De buit leek binnen maar via afstandshots van de thuisploeg werd het nog 67-67. Dus verlengingen. In die verlengingen was het Bram Denie, die zes punten van de acht zou scoren en aldus kon hij de wezen naar de overwinning loodsen. Sem Van Bellegem mocht de eindscore vastleggen. 73-75.
Een niet zo hoogstaande wedstrijd maar de overwinning is toch binnen gehaald.
Door deze overwinning blijven de wezen op schema en staan nu drie ploegen op de tweede plaats zijnde Wezenvrienden, Bobcat Gent en Deinze. Met nog vier wedstrijden te gaan is de competitie echt spannend om de verdeling van de play-offplaatsen.

Wezenvrienden: Romeyns15pt, , Denie 14pt, De Rouck 15pt, De Smedt 18pt, Somers 7pt, Uyterhaegen 5pt, Van Bellegem 1pt
Maldegem: Dhondt 15pt, Zoetaert 6pt, Taets 11pt, Hooft 2pt, De Voogt 9pt, Turpyn 18pt, Vermeiren 12pt.
Na de wedstrijd kwam er ook goed nieuws vanuit Deinze. Falco B klopte namelijk De Webajongens en hierdoor komen de Wezen op gelijke hoogte van de Deinzenaars. Met het oog op de clash tussen wezenvrienden en de Deinzenaars op 19 maart eerstkomend is dit een opsteker voor de Muurjongens.
Volgend weekend komt Melsele B op bezoek naar Sporthal De Kriebel. Een wedstrijd die niet mag verloren worden. Bij vele supporters zal Melsele nog eens herinneringen oproepen aan die memorabele wedstrijd in 1999 toen de Geraardsbergenaars wonnen van de Melselenaars en de wezen hierdoor kampioen werden in derde provinciale. Met schitterende driepunters maakte de toen 16 jarige Koen Romeyns het verschil en werd er toen ook gewonnen. Hopelijk kan Koen er nog enkele uit zijn mouw toveren komende zaterdag. In de heenronde werd er namelijk verloren op het terrein van Melsele. Dus geconcentreerd spelen zal de boodschap zijn.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background