22 aug 2005

Machelen – KSV Geraardsbergen

Eendracht Machelen a/d Leie – KSV Geraardsbergen 5 – 2.

De thuisploeg begon sterk. Na 2 minuten moest KSV-doelman Sven Neyrinck op een schot van Michael Geurs de bal in hoekschop duwen. Dieter Craeyeveld trapte de corner en David Baekelandt kopte onmiddellijk de openingstreffer binnen : 1 – 0.

Geraardsbergen reageerde gepast en vier minuten later was thuisdoelman Maité Cottens in moeilijkheden na een vrijschop van Geert Jenquin. Later moest hij ook nog plat op een schot van Arne Saeys. De Geraardsbergse spits besloot ook nog eens naast, en werd ook nog eens net buiten de 16-meter foutief afgestopt door door doelman Cottens.
Tussendoor moest Sven Neyrinck ook nog een schot stoffen van Machelen-kapitein Jean-Claude Huys.

Het eerste kwartier van de tweede helft konden geen van beide ploegen voor gevaar zorgen. In de 62 ste minuut moest Neyrinck redden op een poging van Kenneth Bouckaert. Even later werd een verre uittrap van Sven Neyrinck door Daouda Sanon verlengd tot bij Arne Saeys die niet twijfelde om de gelijkmaker te scoren : 1 – 1.

De vreugde bij de rood-gelen was echter van korte duur. Twee minuten later kon Kenneth Bouckaert in twee tijden afwerken : 2 – 1.
In de volgende minuten werd de wedstrijd beslist. Toen Steven Vercouillie, na kontakt met Luc Nissens, in het strafschopgebied neerging, wees scheidsrechter Danneels naar de penaltystip. Het was Vercouillie zelf die de penalty binnen trapte : 3 – 1.

Bij Geraardsbergen kwam Olivier Schaillee plaats nemen tussen de palen. En ook voor hem kon de wedstrijd niet ongelukkiger beginnen. Pas twee minuten op het veld, trapte hij de bal in de voeten van Vercouillie die bedankte met een doelpunt: 4 – 1.

Nadat Daouda Sanon voor KSV nipt naast besloot, mocht Jean-Claude Huys aan de overzijde vanuit buitenspelpositie op het Geraardsbergse doel afgaan en er 5 – 1 van maken.

Machelen kwam nog dicht bij een zesde doelpunt. Eerst kon Schaillee nog wegboksen op een poging van Davy Van Hastel, en toen hij in de eindfaze van de wedstrijd Jean-Claude Huys ten val bracht, floot de scheidsrechter een tweede penalty voor de thuisploeg. Dominique Steyaert knalde de bal echter hoog over het Geraardsbergse doel.

In de slotminuut kon Maxime Dhoore nog de eindcijfers vastleggen, na een voorzet van de ingevallen Dieter De Roeve : 5 – 2.
Ook in de verplichte penaltyreeks trof Machelen meer raak dan de bezoekers : 4 – 3.

Volgende zondag wordt de vierde speeldag van de Oost-Vlaamse beker afgewerkt. KSV Geraardsbergen ontvangt dan Sint-Denijs. Na de afstraffing op Machelen heeft de Oudenbergploeg iets recht te zetten tegenover de supporters.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background