17 sep 2018

Ludwig De Winter wint 58ste Grote Prijs Paul Borremans in Viane

Voor de 58ste editie van de Grote Prijs Paul Borremans kreeg het Sportkomiteit Viane liefst 102 renners aan de start.

Voor de 58ste editie van de Grote Prijs Paul Borremans kreeg het Sportkomiteit Viane liefst 102 renners aan de start.

Met o.m. Sep Vanmarcke, Laurens De Vreese, Frederik Backaert, Jerome Baugnies, Dries De Bondt, Pieter Vanspeybroeck en Elias Van Breussegem kregen de organisatoren toch een kwalitatief sterk deelnemersveld aan de start.

Het zou een pracht van een wedstrijd worden want reeds van in de eerste kilometers werd er flink de pees opgelegd. Een elftal renners, met o.m. de Nederlander Wesley Kreder, konden ontsnappen. De vluchters werden snel bijgehaald door een jagend peloton.

In de tweede ronde trok ex-winnaar Jerome Baugnies in de aanval met Sven Noels en de Noor Fridtjof Roinas als gezellen. Enkele kilometers verder werden de vluchters terug tot de orde geroepen. Het viel echter niet stil in de aanvangsfase van de koers. Onmiddellijk vormde zich een kopgroep van 19 renners met o.m. Dries De Bondt (de winnaar van 2017), een zeer bedrijvige Jerome Baugnies, Pieter Van Speybroeck en Ludwig De Winter. Deze omvangrijke groep kreeg echter ook geen vrijgeleide van het deelnemersveld. Enkele kilometers verder gingen de ex-winnaars Jerome Baugnies en Dries De Bondt in de aanval. Het tweetal werd ook terug ingerekend door het peloton. Na de hergroepering noteerden we een breuk in het peloton met vooraan 29 renners die een bonus van 25″ behaalden. Nadat ook zij tot de orde werden geroepen probeerde de Noor Kristoffer Skjerping weg te rijden, echter ook zonder succes. Het was dan terug Jerome Baugnies die het vuur aan de lont stak en er met de Noor Ole Forfang van onder ging. In eerste instantie kwamen nog 8 renners aansluiten, maar ook de rest van de groep kwam terug. In de zesde ronde viel het peloton terug in twee stukken met vooraan o.m. Sep Vanmarcke, Laurens De Vreese en Julien Van Den Brande. Na de hergroepering was het nog maar eens Jerome Baugnies, deze keer in het gezelschap van Lennert Teugels en Jimmy Duquennoy, die de aanvalskaarten op tafel gooiden. Het drietal behaalde een voorsprong van 15″, maar 31 andere renners konden de kloof overbruggen. De 34 leiders liepen tot 25″ uit maar ook de rest van het deelnemersveld kwam terug aansluiten.

Dan was het de beurt aan Dries De Bondt om samen met Ludwig De Winter en de Noor Ole Forfang in de aanval te trekken. Een groepje met o.m. Jerome Baugnies, Elias Van Breussegem en Niels De Rooze kwam aansluiten en er vormde zich een kopgroep van 13 vluchters. Met nog vijf ronden voor de boeg kwamen vooraan nog 17 renners aansluiten. Het dertigtal haalde een bonus van 1′ op de rest en deze keer viel de wedstrijd in een beslissende fase. Lennert Teugels probeerde in het gezelschap van de Noren Odd Chistian Eiking en Kristoffer Skjerping uit de kopgroep weg te rijden. Een ronde verder waagde Lennert Teugels nogmaals zijn kans. Ondermeer Dries De Bondt, Jerome Baugnies, Elias Van Breussegem, Niels De Rooze, Ludwig De Winter, de Nederlander Peter Koning trokken in de tegenaanval. Ook o.a. Sep Vamarcke, Laurens De Vreese, Julien Van Den Brande en nog enkele anderen kwamen terug en er vormde zich bij het ingaan van de finale een kopgroep van 16 renners. Uit die kopgroep probeerden Elias Van Breussegem, Niels De Rooze en Ludwig De Winter te ontsnappen. Jerome Baugnies, Sven Noels en de Duitser Alexander Krieger kwamen de leiders vervoegen, maar ook de rest van de vluchters kwam terug.

Met nog 22 kilometer te rijden noteerden we een aanvalspoging van Sep Vanmarcke, maar ook hij werd gecounterd. Nadien waagden Laurens de Vreese, Boris Vallee en de Nederlander Peter Koning hun kans.

De Nederlander kon zijn medevluchters nog het nakijken geven, maar in de laatste ronde kwamen de 17 vluchters terug samen. In de ultieme kilometers waagden Sep Vanmarcke, Dries De Bondt en Jerome Baugnies nog maar eens hun kans.

De favorieten lieten zich echter verrassen, en het was het Waaltje Ludwig De Winter die voor de ultieme uitval zorgde.

Niels De Rooze kon de kopgroep ook nog verschalken, en de Duitser Alexander Krieger zorgde nog voor de totale verrassing door o.m. Boris Vallee, Sep Vanmarcke en Dries De Bondt te kloppen in de spurt. Voor het Waaltje uit Binche was het meteen zijn eerste zege van het seizoen. De talrijke aanwezige wielerliefhebbers hebben alvast, onder een stralende zon, genoten van een boeiende wedstrijd.

 

Uitslag: 1. De Winter Ludwig (171 km in 3 uur 51′ 33″); 2. De Rooze Niels op 4″; 3. Krieger Alexander (Dui) op 8″; 4. Vallee Boris; 5. Vanmarcke Sep; 6. De Bondt Dries; 7. Teugels Lennert; 8. De Vreese Laurens; 9. Sneyers Jari; 10. Van Den Branden Julien; 11. Noels Sven; 12. Van Dingenen Jordi; 13. Vermeer Tom (Ned); 14. Picoux Maximilien; 15. Cant Jelle; 16. Van Breussegem Elias op 20″; 17. Baugnies Jerome op 28″; 18. Koning Peter (Ned) op 2’16”; 19. De Groote Arne op 3’04”; 20. Skjerping Kristoffer (Noor) op 3’10”; 21. Tzortzakis Polychronis (Griek); 22. Kreder Wesley (Ned); 23. Hoem Bjorn Tore (Noor); 24. Nolde Tobias (Dui) op 3’45”; 25. Corrella Braun Rene Guillermo (Mex); 26. Teasdale Joshua(GBr); 27. Georgi Etienne (Gbr); 28. Torres Jorro Sergio (Sp); 29. De Laat Jasper (Ned); 30. Tschernoster Jan (Dui); 31. Eiking Odd Christian (Noor); 32. Van Dalen Jason (Ned) op 6’03”; 33. Desmecht David; 34. Robinson Oliver (GBr); 35. Vertongen Jens; 36. Vermeersch Florian; 37. Petelin Charly (Lux); 38. Quarterman Charles (GBr); 39. Goossens Kenny; 40. Van De Kerkhove Brent; 41. Mundy Isaac (GBr); 42. De Doncker Blander; 43. Van Rossem Freek (Ned); 44. Dubois Foeke; 45. Rogier Stef; 46. Grigorev Aleksandr (Rus); 48. Bauters Arne; 49. Walsh Edward (Can); 50. Rosseeuw Robin; 51. Valvasori Larry (Lux); 52. Verhaegen Tom; 53. Eyskens Jeroen; 54. Deguide Louis; 55. Thill Tom (Lux); 56. De Ville Jelle; 57. Spengler Mario (Zwi); 58. Slagmulders Yorick; 59. Pozdnyakov Kirill (Azerb); 60. Van Den Brande Viktor; 61. De Jonghe Kevin; 62. Van Gansen Sam; 63. Sessler Nicolas (Bra); 64. Cobbaert Robby; 65. Daniels Simon; 66. Motte David; 67. Leyman Celestin op 6’30”; 68. Sinoy Fabio op 6’40”; 69. Goebeert Pierre; 70. Donders Jelle op 6’50”; 71. Tanis Quentin (Fr); 72. Duquennoy Jimmy.   

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background