21 jun 2021

Lotto Belgium Tour met unieke aankomst

De Lotto Belgium Tour (de Ronde van België voor dames) start op dinsdag 22 juni met een proloog in Chimay.

Op woensdag 23 juni rijden de rensters van Blankenberge naar Brugge, over een afstand van 102 kilometer. Een ideale kans voor de sprinsters om een ritzege te behalen.

De strijd voor het eindklassement zal op donderdag 24 juni en vrijdag 25 juni beslist worden in onze regio.

Op donderdag wacht de rensters een uitdagende rit met start en aankomst in Galmaarden. De etappe is opgebouwd uit 5 ronden van 27,5 kilometer, en trekt telkens over de zijkant van de Bosberg en over de Congoberg. De etappe bevat ook 20 kilometer kasseien. Het wordt dus een belangrijke dag voor de klassementrensters.

Het is intussen een traditie dat de Lotto Belgium Tour in Geraardsbergen neerstrijkt voor de slotrit. De etappe op vrijdag bestaat uit 2 grote ronden van 33 kilometer, en 2 lussen van 17 kilometer, met daarin de beklimmingen van de Bosberg en de Muur. En er is een bijzondere aankomst voorzien, want de rit zal finishen bovenop de Kapelmuur.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background