4 jul 2020

Lotto Belgium Tour kiest voor onze regio

Door de corona-maatregelen moest ook de Lotto Belgium Tour (zeg maar de Ronde van België voor dames) verschuiven op de wielerkalender.

Inmiddels werd beslist dat de rittenwedstrijd zal gereden worden van dinsdag 13 oktober tot en met donderdag 15 oktober. Een mooie plaats tussen de Amstel Gold Race (10 oktober), Gent – Wevelgem (11 oktober) en de Ronde van Vlaanderen (18 oktober). Om de rensters de nodige rust te gunnen is er beslist om van een vierdaagse over te stappen naar een driedaagse rittenwedstrijd.

De organisatoren zijn verheugd om dit jaar voor het eerst in Galmaarden neer te strijken. Galmaarden wordt op dinsdag 13 oktober zowel de start- als aankomstplaats van de eerste rit. Er wacht het peloton een uitdagend parcours van 133,5 km, verdeeld over 5 ronden, met telkens de volgende hellingen: flank van de Bosberg, de Congoberg en de Bergstraat. Er liggen ook iedere ronde drie-en-een-halve kilometer op het parcours.

Het startschot van de tweede rit zal gegeven worden in Blankenberge. Na een rit van 119 kilometer bereiken de rensters de eindmeet in Brugge.

Het is dit jaar de negende editie van de Lotto Belgium Tour, en het is ook de negende keer dat Geraardsbergen gaststad is voor de slotetappe. Deze laatste rit staat gepland op donderdag 15 oktober. In de slotrit speelt de Muur terug een hoofdrol, en de finish ligt opnieuw op de Vesten. De totale afstand van deze heuvelachtige slotetappe bedraagt 100,6 kilometer, verdeeld over twee ronden van 33,2 kilometer en twee ronden van 17,1 kilometer. Naast de beklimming van de Muur wordt het peloton ook over de Bosberg en de Denderoordstraat gestuurd. Alvast een schitterende omgeving voor een waar wielerspektakel. Het wordt een strijd om de gegeerde dagzege in Geraardsbergen en om de eindoverwinning.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background